VISIT DUBAI

För er som följer mig på instagram har det varit svårt att missa att vi nyss kom hem från en veckas semester i Dubai. I september och oktober hade jag inga som helst förhoppningar om att det ens blir en längre solresa för oss innan bebis tittar ut med tanke på mitt mående. Bara tanken på att sätta mig på ett flygplan och behöva tillbringa dagarna i över 30 + grader gjorde mig mer illamående och spyfärdig. Som jag tidigare skrev så gick det över och vi bokade resan några veckor innan vi for. Den kändes lite som en räddare för psyket efter en jobbig höst både fysiskt och psykiskt.

Dubai som resmål då. Med en flygtid på 6 timmar från Helsingfors är det perfekt med barn. Vi flög också från Kronoby till Helsingfors för att slippa tågresa eller lång bilresa + extra hotellövernattning. Super smidigt då vi valde flygtid som passade perfekt in med Dubai flyget.

Vi bodde en bit utanför på en av Hiltons semester resorter. (Skriver en av då Hilton har massa hotell runt om i Förenade Arab Emiraterna.) Stort hotell, många pooler, flera lekplatser, vatten lekpark, egen strand, spa o.s.v. Det fanns ingenting att sakna.

Vi besökte också de mest typiska sakerna man ”måste” se i landet. Dubai Marina, Mall of Dubai, Burj Kahlifa och från taxifönstret såg vi också Burj al Arab. Att dricka te på detta sju stjärniga hotell kostar 300 AED, räknat i euro cirka 75 €. EN TEKOPP!!!!

Dubai Mall var galet. Det fanns ingen chans i världen att man skulle ha kunnat hitta nånting. Hade man tur gick man förbi nån intressant affär. Burj Kahlifa var jag inte upp i. Jag är extremt höjdrädd så B fick fara ensam. Bara av att se tornet från marken fick jag ont i benen, haha.

Det största minuset är nog att Dubai är dyrt och har blivit det de senaste 1-2 åren. Som finländare är man ju van att det är billigare att leva och shoppa nästan vart man än far men alltså en liten läskburk på restaurang tjingade de 6€ för. En tröja på H&M i Dubai kostade 15€, här i stan låg samma på 10€. Det enda som var billigare var taxin så mitt tips är att räkna med en rejäl peng extra till mat, nöjen och shopping. Dock kände jag inget shoppingsug då jag visste hur mycket billigare allting är här hemma, haha.

Summa summarum så tycker jag Dubai är en häftig plats att besöka och har man möjlighet att resa dit så är det absolut värt det. Allt är LYX LYX LYX och landet i sig är väldigt säkert med minimal brottslighet, vilket inte är så konstigt med tanke på deras sjuka straff.

Nu längtar jag till nästa års resa men först ska vi vänta på bebis, våren, sommaren och allt roligt det kommande året för med sig. Tanken är att några mindre resor ska hinnas med innan bebis ankomst om jag fortsätter att må bra. Vilket jag hoppas att jag gör då jag bara vill hinna med massor nu den sista tiden förrän vi har två kiddosar att dra med oss.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s