”PRIORITERAR DU HERREN I DITT LIV?”

Igår hittade jag ett brev i postlådan, adresserat till mig med frimärke och allt, dock inte stämplat så brevet har blivit lagt i postlådan direkt av avsändaren.

Jag öppnade brevet och hittade en lapp.

Prioriterar du Herren i ditt liv?

Längre ner på lappen fanns två bibelställen skrivna.

Andra Moseboken, kapitel 20 och vers 3, och lyder så här.

Du skall inte ha andra Gudar vid sidan av mig.

Bibelställe nummer 2, Jesaja, kapitel 44 och vers 22.

Jag plånar ut dina synder som ett moln, dina brott som en sky. Vänd tillbaka till mig, jag har friköpt dig.

Till dig som sänt mig detta brev, du behöver inte vara orolig, det finns bara en Gud i mitt liv och vi har en fin relation till varandra. Min tro är väldigt viktig för mig och min personliga tro är ingenting någon behöver ifrågasätta. Du får väldigt gärna ta kontakt med dig direkt om du funderar över något. Jag vill även att du läser detta bibelställe från Romarbrevet 2:1.

Därför finns det inget försvar för dig som dömer, vem du än är. Ty med din dom över andra dömer du dig själv, eftersom du handlar likadant som den du dömer.

Är det så här vi systrar ska behandla varandra idag?

Edit: det är en fråga man absolut kan ställa sin medmänniska men att även skriva ner dessa bibelställen kändes tyvärr väldigt kränkande, som att brevskrivaren redan har för sig att jag vandrar på helt fel väg? Det hade räckt med frågan! Vem är du till att döma andra? Som sagt, frågan är helt ok att ställa och den är inte så svår att svara på, men resten hade kunnat lämna!

3 reaktioner till “”PRIORITERAR DU HERREN I DITT LIV?”

 1. Jag kan tycka att det är en av de finaste frågor man kan få av en annan människa. Det får en att stanna upp och ta sig en funderare över sig själv. Omtanken i frågan är härlig. Tänk att någon bryr sig hur min himlaväg går. Kram!

  Gilla

  1. Jag kan förstå hur du tänker. Det är absolut en fin fråga man kan ställa men att ”länka” dessa bibelställen kändes inte okej. Snarare väldigt dömande mot mig! Lite som att jag är helt ute och cyklar på fel vägar.

   Gilla

 2. Jag tror det är från någon församling som de har teman att gå runt och dela olika bibelverser i postlådor. För vi har också fått tidigare.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s