LYCKLIGT BARN - LYCKLIGA FÖRÄLDRAR
- Samarbete med Jollyroom -
(null)
I samarbete med Jollyroom har vi fått testa cykelvagnen Rapider av märket North 13.5, en cykelvagn med robust aluminiumram och stora lufthjul. Vagnen kan även användas som gåvagn och det bytet gör man enkelt genom att byta ut "armen" till ett vanligt svängbart framhjul, som givetvis följer med vid köpet. 

Jag eller vi kan säga alla familjemedlemmar är sjukt nöjda med vagnen. Alltså verkligen nöjd nöjd nöjd.
(null)
Vi har haft gott om tid på oss att testa den och har hunnit promenera/springa och cykla en hel del. Vi har testat den på asfalt, grusvägar och gräsmattor, både med ett och två barn  i. Två guldklimpar på cirka 15 kg var och den rullade hur bra som helst på både asfalt och gräsplan.

Elle är så lycklig och riktigt myser då hon får krypa in i "kojan" som hon själv kallar den. En kudde och en filt följer alltid med och är hon trött somnar hon skönt på några minuter. 
(null) 
Förutom passageraren själv som har gott om utrymme finns det också plats för väskor och annat smått & gott man kan behöva ha med sig.  Just förvaringen på vagnen gillar jag. Baktill har den massor av små fickor för mobilen, snacks, vattenflaska o.s.v.     

Vagnen har fempunktssele och ryggstödet är fällbart, dock inte helt i viloläge. På sidorna finns tittfönster och framåt ett insektnät.   
(null) 
(null)     
Den har reflex på båda bakhjulen och baktill. Handtaget är ställbart och en fotbroms finns också tillgänglig de gånger man använder den som gåvagn.      (null) 
Björn var den som först testade den efter cykeln och jag trodde inte honom då han sa att det knapp känns att den är där.

Lätt är den och jag får hela tiden påminna mig själv om att jag har en vagn med mig så jag inte gör för snäva svängar. I motvind och på vägar med lösgrus var det dock inte någon hit för mina stackars ben men sen cyklar vi typ alltid på asfalt också så jag behöver inte kämpa mig svettig varje dag.  I och för sig är det ju aldrig lätt att cykla i motvind, haha.

[Den här veckan ska jag köpa en cykelhjälm. Skäms på mig att jag som cyklar dagligen inte redan har en. ]
(null)      Med i paketet kommer en koppling att fästa på cykeln så man sen enkelt kopplar bort själva cykelvagnen. Det finns också extra kopplingar att köpa till ifall man vill ha möjlighet att enkelt kunna flytta den mellan cyklarna i hushållet. 
(null)
Imorse efter frukosten stoppade vi Elle i cykelvagnen och cyklade iväg en bit utanför stan för att plocka lite grönt till hemmet. Här omkring finns fantastiska ställen att upptäcka. Jag älskar verkligen att vi valt att bosätta oss här. Under 1 kilometer till centrum, 200 meter till vattnet och så nära naturen och skogen.

Jag är säker på att vår Rapider kommer att ta oss ut på många fler utflykter i sommar. Nästa söndag blir det om vädret tillåter en tur ut till Fäboda. Det ser jag fram emot.
Linda

Vad bra att du tänkt skaffa cykelhjälm, den kaan verkligen göra skillnad.

Ta gärna och visa upp den i din blogg, samt berätta varför man skall ha det. Dess fler som tar på sig hjälmen dess vanligare blir det. Du kan säkert sporra någon till att ta steget och börja ha hjälm.

/Linda

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
bloggtoppen.fi (http://bloggtoppen.fi/) - finlandssvenska bloggar