#MUMLIFE
(null)
Igår såg jag listan cirkla runt på diverse instagramprofiler i och med firandet av morsdag i Sverige och tänkte att de är en kul grej att fylla i den med Elle också. 

Taskigt att hon svarade ingenting på frågan vad det bästa med mamma är. Vet inte hur jag ska ta den, haha. Näst sista frågan svarar hon ganska mitt i prick. Jag blir faktiskt liiiite irriterad då hon numera endast lyssnar då hon känner för det. 

Listan kommer från mama.nu. 

Ha en jätte skön måndag alla. Kram.
SVAR PÅ LÄSARFRÅGOR ANGÅENDE FUNKISDRÖMMEN
Vad fint det blir! Vilka visionärer ni är. :) Vet att pengar är personligt, men när det gäller investeringar i fastigheter och att rusta upp dem hade det varit väldigt intressant att veta t.ex. hur mycket ni lagt ut på fastigheten och hur mycket ni investerat i att rusta upp. För ni höjer ju helt klart värdet på huset! Skulle gärna själv också göra något liknande, så därför är jag nyfiken. Men jag förstår så klart om ni inte vill berätta. Jag får nöja mig med att titta på bilderna. :)
 
Tack och tack. Vi har en målbild över hur slutresultatet både ut och invändigt ska se ut, sen sker ju lite förändringar på vägen. Specifika summor vi köpte huset för väljer jag att inte skriva ut men med tanke på husets speciella arkitektur, var det är beläget och närheten till centrum samt vattnet så har vi gjort ett kap. Det är verkligen DRÖMHUSET. ♥
 
 
Summan vi lag ut på huset skulle vi inte ens fått billigaste nybygget på marknaden inräknat med tomt, anslutningar, garage, altaner och gårdsplan.  Angående renoveringen har vi lagt ut ett par tiotusen euro, det vill säga badrumsrenovering och byte av värmesystemet. Resten renoverar vi nu vartefter vi sparar så det går inte alltid i den takt jag önskar men hellre det än att vi sitter med lån i evigheter. Tanken och drömmen är att om några år då jag jobbar mera halvera lånetiden. 

 Snyggt! 
Användes huset till något särskilt förut eller har det alltid varit ett egnahemshus? 
Förlåt jag har kanske missat ett sånt inlägg. 
 
Tack. Från 1936 då huset byggdes användes det som mataffär fram till 1995. År 1997 byggdes runda delen till, samt ett till sovrum, badrum och tornet på huset som också kan fungera som sovrum [just nu mitt klädrum] och garage. Från 1995 har huset haft två ägare tills vi köpte det för snart två år sedan. 

Hej! Jag har länge velat göra en egen sänggavel men aldrig riktigt kommit till skott pga att jag inte är särskilt händig av mig men så tänker jag också att det inte kan vara så svårt? Skulle vara såå uppskattat med en diy tutorial av den sänggavel du gjort! Av de skymtar man sett av den på instagram ser den så underbar ut! ♥
 
Hej. Jag har fotat steg för steg bilder och har planer på att sätta ut ett DIY inlägg gällande just sänggaveln. Det är verkligen super enkelt och framför allt billigt. Håll utkik lite längre fram så kommer den. ♥
Nu har vi äntligen gjort de två största investeringarna och det som är kvar är sånt vi kan spara till efterhand. Det känns så skönt att badrumsrenoveringen är fixad och bergvärmen installerad. Nu kör vi vidare!! 
LYCKLIGT BARN - LYCKLIGA FÖRÄLDRAR
- Samarbete med Jollyroom -
(null)
I samarbete med Jollyroom har vi fått testa cykelvagnen Rapider av märket North 13.5, en cykelvagn med robust aluminiumram och stora lufthjul. Vagnen kan även användas som gåvagn och det bytet gör man enkelt genom att byta ut "armen" till ett vanligt svängbart framhjul, som givetvis följer med vid köpet. 

Jag eller vi kan säga alla familjemedlemmar är sjukt nöjda med vagnen. Alltså verkligen nöjd nöjd nöjd.
(null)
Vi har haft gott om tid på oss att testa den och har hunnit promenera/springa och cykla en hel del. Vi har testat den på asfalt, grusvägar och gräsmattor, både med ett och två barn  i. Två guldklimpar på cirka 15 kg var och den rullade hur bra som helst på både asfalt och gräsplan.

Elle är så lycklig och riktigt myser då hon får krypa in i "kojan" som hon själv kallar den. En kudde och en filt följer alltid med och är hon trött somnar hon skönt på några minuter. 
(null) 
Förutom passageraren själv som har gott om utrymme finns det också plats för väskor och annat smått & gott man kan behöva ha med sig.  Just förvaringen på vagnen gillar jag. Baktill har den massor av små fickor för mobilen, snacks, vattenflaska o.s.v.     

Vagnen har fempunktssele och ryggstödet är fällbart, dock inte helt i viloläge. På sidorna finns tittfönster och framåt ett insektnät.   
(null) 
(null)     
Den har reflex på båda bakhjulen och baktill. Handtaget är ställbart och en fotbroms finns också tillgänglig de gånger man använder den som gåvagn.      (null) 
Björn var den som först testade den efter cykeln och jag trodde inte honom då han sa att det knapp känns att den är där.

Lätt är den och jag får hela tiden påminna mig själv om att jag har en vagn med mig så jag inte gör för snäva svängar. I motvind och på vägar med lösgrus var det dock inte någon hit för mina stackars ben men sen cyklar vi typ alltid på asfalt också så jag behöver inte kämpa mig svettig varje dag.  I och för sig är det ju aldrig lätt att cykla i motvind, haha.

[Den här veckan ska jag köpa en cykelhjälm. Skäms på mig att jag som cyklar dagligen inte redan har en. ]
(null)      Med i paketet kommer en koppling att fästa på cykeln så man sen enkelt kopplar bort själva cykelvagnen. Det finns också extra kopplingar att köpa till ifall man vill ha möjlighet att enkelt kunna flytta den mellan cyklarna i hushållet. 
(null)
Imorse efter frukosten stoppade vi Elle i cykelvagnen och cyklade iväg en bit utanför stan för att plocka lite grönt till hemmet. Här omkring finns fantastiska ställen att upptäcka. Jag älskar verkligen att vi valt att bosätta oss här. Under 1 kilometer till centrum, 200 meter till vattnet och så nära naturen och skogen.

Jag är säker på att vår Rapider kommer att ta oss ut på många fler utflykter i sommar. Nästa söndag blir det om vädret tillåter en tur ut till Fäboda. Det ser jag fram emot.
bloggtoppen.fi (http://bloggtoppen.fi/) - finlandssvenska bloggar