SKALOVERALL FRÅN KULING
(null) 
(null) 
(null)
Elle’s kompis hade fått hem sin skaloverall från Kuling och vi passade på att testa båda storlekarna. Elle har storlek 98/104 på sin men då jag testade den större modellen som C har på sig i storlek 110/116 så kommer jag nog att köra på den. Då kan hon med säkerhet ha den till hösten också. 

Jag upplever modellen som rätt lång och ganska smal men ändå sitter den bra på Elle. 
Längre ner i bloggen finns ett inlägg med länkar till plaggen. 

Ha en skön fredag. Själv ska jag njuta av en kopp eftermiddagskaffe i goda vänners lag. 

Ml

Jättefin! Men som pedagog inom småbarnspedagogiken måste jag ändå inflika: den är inte lekvänlig i färgen. Jag jublar inombords varje gång ett barn har nya ytterkläder på dagis och man ser att föräldrar tänkt till angående färgen. De flesta skalkläder idag är vattentäta, men barn behöver ha kurakläder på pga att deras kläder är en sån färg att all smuts syns. En förmiddag i skogen och en ljus overall är ingen bra kombination. Mossa, jord och träd avger färg till kläderna. Så när jag får välja är åtminstone knän och rumpa mörk i färgen. Det är jobbigt att skicka hem smutsiga barn med föräldrar och man vet att de suckar över hur smutigt deras barn är. Jag brukar numera rekommendera föräldrar att spola kläderna med vatten och gnugga försiktigt med en fibertrasa över de smutsigaste partierna, för ytterkläderna förstörs ju lätt av för idogt tvättande i maskin.

Anonym

Hej!
Funderar på att köpa just en sådan skaloverall. Undrar om den har mesh-foder eller slätt foder? Är den varm? Jag är lite skeptisk till fleecekragen. Kanske är det mer en våroverall? Jag vill ha en som funkar för utelek regniga sommardagar.
Tack på förhand!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
bloggtoppen.fi (http://bloggtoppen.fi/) - finlandssvenska bloggar