DET HÅRDA LIVET MED ELLE
(null)
Alla som har eller haft en tvååring vet att tvååringar är sjukt roliga. Sen vet alla också att de kan förvandlas till små monster ibland. På den nivån att man som mamma eller pappa vill lägga sig ner och gråta lite innan man samlar och förebereder sig för nästa utbrott. Av en två och ett halvåring kan man inte förvänta sig så mycket heller, särskilt inte efter att de har drabbats av den berömda treårs trotsen. Igår var en dag med rätt så mycket trots men också många härliga stunder. Historien nedan vet jag inte riktigt i vilken kategori jag ska placera.
 
Hänt igår. 
 
Jag:
 - Elle, kan du komma och hjälpa mig? Jag behöver papper. 
- Eeellleee, var är du? Kan du hjälpa mig?
- Snälla vän, kan du hjälpa mamma, du har ju gjort det förut, mamma vet att du kan det här. 
- Hallåååå, kan du svara mig?
 
- Elle: JAAAAAAAA, jag kommer!!!! *hon lät precis som en tonåring, så irriterad över att behöva hjälpa sin kära  moder i nöd.*
 
Jag hör att hon kommer mot badrummet och mitt framför ögonen på mig smäller hon igen dörren. Jag satt bara och gapade och funderade vems detta barn är? Var nära att ringa B och fråga vad vi har gjort med henne?
 
Jag: 
 - Elle, mamma blir lite lessen nu, kan du snälla hjälpa mig? (inte pedagogiskt alls att skrämma henne, för inget barn vill göra sin moder ledsen.)
- Eeeelllee snälla. *höjer rösten lite för att hon ska höra ordentligt*
 
Elle:
- Sluta ropa åt mig, jag går sönder.........
 
Orden jag går sönder, eller rättare sagt mina öron går sönder kan eventuellt ha yttrats av mig i stundens hetta då hon skrikit vid en sån situation som att hon t.ex. fick fel sked till youghurten. Inte heller pedagogiskt att säga så men alla fallerar vi nånstans. Huvudsaken är väl att man vet var man gör fel och väljer sina ord bättre nästa gång. ;)
 
End of story.  Någon hjälp fick jag inte och gissa vad hon gör då jag kommer ut. Sitter med näsan i mobilen och tittar på pippi. Detta barn!!!
 
PS. Oberoende hur gammalt barn eller annan hjälp du har hemma så tipsar jag dig om att kolla mängden toapapper innan........
 
 
Rebecka Lindström

Hahah Elle lilla tonåringen xD
kram!

Svar: Säg inte annat. ;)
Jannike Snellman-Sundström

TIDSTJUVEN

Oopsie :D

Svar: haha, jaa!!
Jannike Snellman-Sundström

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
bloggtoppen.fi (http://bloggtoppen.fi/) - finlandssvenska bloggar