KAKELPROVER
(null)

(null) 
Häromdagen efter dagis tog jag Elle med mig till Cerafiina här istan för att kolla in hennes utbud av kakel. All våtrumsmaterial och kakel till stora badrummet kommer från Cerafiina och vi har varit så nöjda med allt material och betjäningen där så det kändes riktigt roligt att gå in där igen och planera lite inför nästa projekt. Alltid lika inspirerande på sådana ställen.
(null)
Hur som, googlar man funkishus, badrum, funkistoa o.s.v. så är det massor av hexagon och marmor som dyker upp i flödet. Lucky me för det gillar jag ju, hem kom jag med små mörk gråa hexagon kakel till väggarna, just den där ena väggen i lilla toan är rätt knepig med sitt runda hörn. Det väljer rätt mycket vad vi kan lägga där. Till toalett golvet hade jag hem mindre kakel  i marmor och samma kakel men i större storlek till lilla ingången utanför.
 
Nu fick marmor inte godkänt och hexagonkaklen var för mörka så vi letar vidare. Någonstans kanske vi möts. ;) Ganska långt är det jag som brukar få bestämma men nu har B ett intresse inom området så självklart måste han få va med och påverka också, haha. 

Hoppas bara att vi kan bestämma oss nångång. Får se om projektet blir av först till hösten för nu kommer våren emot och vi vill såklart fortsätta på utsidan. 
MUTOR OCH VÅRFÄRGER
Sötaste modellen ändå, som mutades med riskaka för att sitta still två minuter. För tillfället mutar vi ganska mycket vilket inte är hållbart i längden men för att någorlunda styra ihop vardagen och ha mera roligt än tråkigt tillsammans (tänker mest på alla trotsutbrott som gör både hon och jag ledsen) så mutar jag vid flera tillfällen. Trotsen är ändå övergående och mutorna lika så.
 
Hade jag inte mutat och lirkat så hade vi ungefär aldrig:
- fått kläder på oss
- bytt blöja (så skönt att få bort den till sommaren.)
- klätt på ytterkläder och kommit oss ut (händer knappt med mutor heller.)
- ätit
- hunnit till dagis i tid
- pottränat
- borsta håret (nu förstår jag föräldrar som klipper pannlugg och kortare hår till sina barn, kommer dock inte att göra det ändå även om det tar sjukt länge att reda ut vissa dagar.) 
 
och resten av dagens to do's.
 
Hälsar mamman som för tillfället inte orkar vara jätte pedagogisk i uppfostran. ♥
Den här tjusiga stickade tröjan beställde jag för en tid sen från H&M, dock tog jag fel storlek och skickade den tillbaka. Nu i Helsingfors hittade jag sista exemplaret på rea, dubbelt billigare men fortfarande lika tjusig. Lite färg så här i ljusare tider skadar ju inte.
(null)
Sen tog mutorna (riskakan) slut och då såg det ut så här. 
(null)
 Den här veckan har vi maassooor av paket att hämta ut, om alla hinner komma förstås och några roliga samarbeten på gång också. Inte illa alls. Nu ska vi göra oss klara för förmiddagsfika på stan tillsammans med vänner och mutor ska såklart packas ner så vi får testa gummistövlar inför våren utan sura miner, hehe. 
 
 Ha en skön onsdag så hörs vi. Kram. ♥
DET HÅRDA LIVET MED ELLE
(null)
Alla som har eller haft en tvååring vet att tvååringar är sjukt roliga. Sen vet alla också att de kan förvandlas till små monster ibland. På den nivån att man som mamma eller pappa vill lägga sig ner och gråta lite innan man samlar och förebereder sig för nästa utbrott. Av en två och ett halvåring kan man inte förvänta sig så mycket heller, särskilt inte efter att de har drabbats av den berömda treårs trotsen. Igår var en dag med rätt så mycket trots men också många härliga stunder. Historien nedan vet jag inte riktigt i vilken kategori jag ska placera.
 
Hänt igår. 
 
Jag:
 - Elle, kan du komma och hjälpa mig? Jag behöver papper. 
- Eeellleee, var är du? Kan du hjälpa mig?
- Snälla vän, kan du hjälpa mamma, du har ju gjort det förut, mamma vet att du kan det här. 
- Hallåååå, kan du svara mig?
 
- Elle: JAAAAAAAA, jag kommer!!!! *hon lät precis som en tonåring, så irriterad över att behöva hjälpa sin kära  moder i nöd.*
 
Jag hör att hon kommer mot badrummet och mitt framför ögonen på mig smäller hon igen dörren. Jag satt bara och gapade och funderade vems detta barn är? Var nära att ringa B och fråga vad vi har gjort med henne?
 
Jag: 
 - Elle, mamma blir lite lessen nu, kan du snälla hjälpa mig? (inte pedagogiskt alls att skrämma henne, för inget barn vill göra sin moder ledsen.)
- Eeeelllee snälla. *höjer rösten lite för att hon ska höra ordentligt*
 
Elle:
- Sluta ropa åt mig, jag går sönder.........
 
Orden jag går sönder, eller rättare sagt mina öron går sönder kan eventuellt ha yttrats av mig i stundens hetta då hon skrikit vid en sån situation som att hon t.ex. fick fel sked till youghurten. Inte heller pedagogiskt att säga så men alla fallerar vi nånstans. Huvudsaken är väl att man vet var man gör fel och väljer sina ord bättre nästa gång. ;)
 
End of story.  Någon hjälp fick jag inte och gissa vad hon gör då jag kommer ut. Sitter med näsan i mobilen och tittar på pippi. Detta barn!!!
 
PS. Oberoende hur gammalt barn eller annan hjälp du har hemma så tipsar jag dig om att kolla mängden toapapper innan........
 
 
bloggtoppen.fi (http://bloggtoppen.fi/) - finlandssvenska bloggar