Q/A - MY LIFELONG DREAM
Jag hade som alla andra frågestund på instagram och fick några frågor men på en av dom hade svaret hade blivit för långt för att funka på instagramstoryn så istället svarar jag här. 
 
Frågan lyder: a lifelong dream du har?
(null)
En dröm jag har är att vi båda två ska kunna vara lediga tillsammans hela sommaren (juni, juli & augusti) och ha en stor båt att mer eller mindre bo i under dessa månader. Denna dröm är ekonomiskt möjligt för oss men med tanke på att vi kom in på arbetsmarknaden för två år sen (jag först förra hösten) så är det väl från jobbsidan inte helt förtjusande, haha.
  Med stor båt menar jag inte någon lyx yatch men så pass stor att vi inte behöver gå varann på nerverna, haha och att vi kan köra över till Svenska kusten, fortsätta neråt längs höga kusten (höga kusten har jag endast upptäckt med bil men båt är säkert hundra gånger finare) och ankra i Stockholm, där tänker jag att vi bor i gästhamnen strax intill Grönalund. Från Stockholm kör vi över till Åland och sedan kör vi upp därifrån tillbaka hem, till Gamla hamn. Fatta att kunna ha båten 200 meter hemifrån.
(null)
Sista lediga veckan i år var vi mestadels ute med båten, men ännu i år lånade vi en av B’s föräldrars båtar. Nästa år är tanken att vi faktiskt ska ha en egen och jag hoppas så att det går vägen. 
(null)
Vi är båda två uppväxta med att vara ute med båt och på sommarstugan hela somrarna så just båtlivet är något som ligger oss varmt om hjärtat. Vi konstaterade också att vi verkligen varvade ner ute till sjöss, man kan helt enkelt inte göra så mycket mer än äta och simma. Sen har vi ju några krav på båten, haha men det viktigaste är att vi kan sova i den. 

Och det allra bästa med båt är att Elle somnar på några minuter då hon är trött, lättsövda barn är inte så pjåkigt, den förstår alla föräldrar som läser här. 

Vad har ni för drömmar? 

Bella

Underbara båtliv! Mina stora dröm är också att tillsammans kunna vara lediga hela somrarna, ha egen båt och kunna vara ute så mycket som möjligt på havet. Men, huuur gör ni för att tillsammans kunna vara lediga hela sommaren? Har du spartips?

Svar: Jaa båtliv är fantastiskt. :) Bästa spartipset är att skippa resor om man nu är såna som reser en gång eller flera per år. Bara på att inte resa till solen en gång per år sparar vi in 3000€ för det blir faktiskt så dyrt innan man är hem igen.
Sen beror det såklart på inkomsterna, vi har bra inkomst och möjlighet att spara en hel del om vi vill. Men andra bra tips är att dra ner på shopping, köp bara det nödvändigaste. Veckohandla på Lidl (så mycket billigare), planera matlistor, dra ner på utemat & cafébesök, kolla över olika abonnemang som mobil, el, uppdatera försäkringarna. Byter man försäkringsbolag brukar de ofta ha olika erbjudanden under första året.

Det är mina tips. Dock beror ju allt sist & slutligen på inkomsterna. Alla har tyvärr inte möjlighet att spara varje månad.
Jannike Snellman-Sundström

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
bloggtoppen.fi (http://bloggtoppen.fi/) - finlandssvenska bloggar