SOMMARDAGAR MED ELLE
(null)
Halloj i sommarvärmen. Häromdagen åt vi snabbt frukost och sen gjorde vi oss klar för lite shopping. Det har varit jakobsdagar här istan och då måste man ju ta sig dit nån dag känner jag. Vi gick in till stan med vagnen, mest för att Elle är så busig och springer iväg på två röda sekunder. I vagnen hålls hon lugn sålänge det finns glass eller något annat gott att mumsa på. 
(null)
Inne på H&M vid kassan finns dessa armband och gissa vem som fick ett idag, en unicorn. Hon var så nöjd, haha.
(null)
Det blev glass, trip, bakelse och kaffe på FIKA. Elle ville sitta ute och höll vad hon lovade, att inte springa iväg. Sen promenerade vi hem igen och hon gick själv halva vägen. Jag tror minsann vagntiden så småningom är förbi här.
(null)
Det bokstavligen rann av mig då vi väl var hemma, vilket inte var så konstigt då jag kollade utetemperaturen och den visade på + 31 c. Gissa om det var skönt att få jobba sen där ac:n minsann gör sitt jobb. (Inser nu då jag ser bilderna hur mycket färg Elle har fått i sommar, jag har ändå varit noggrann med att smörja in henne och på stranden har hon mer eller mindre slut använt uv-dräkt men solen har tydligen varit stark i år. )

Nu laddar vi upp för en ny vecka. Det enda som finns i min kalender är jobb, numera älskar jag att inte ha en massa saker och träffar inplanerad som lätt skapar någon form av prestationsångest. Jag är så glad att ha kommit så långt. B jobbar dessutom mycket nu så vi möts oftast i dörren och då räcker det bra med lite program in i veckorna. 

Hoppas ni har haft en skön vecka & helg alla. Jag ser så fram emot en ny vecka. Särskilt på bloggfronten. 

Q/A - MY LIFELONG DREAM
Jag hade som alla andra frågestund på instagram och fick några frågor men på en av dom hade svaret hade blivit för långt för att funka på instagramstoryn så istället svarar jag här. 
 
Frågan lyder: a lifelong dream du har?
(null)
En dröm jag har är att vi båda två ska kunna vara lediga tillsammans hela sommaren (juni, juli & augusti) och ha en stor båt att mer eller mindre bo i under dessa månader. Denna dröm är ekonomiskt möjligt för oss men med tanke på att vi kom in på arbetsmarknaden för två år sen (jag först förra hösten) så är det väl från jobbsidan inte helt förtjusande, haha.
  Med stor båt menar jag inte någon lyx yatch men så pass stor att vi inte behöver gå varann på nerverna, haha och att vi kan köra över till Svenska kusten, fortsätta neråt längs höga kusten (höga kusten har jag endast upptäckt med bil men båt är säkert hundra gånger finare) och ankra i Stockholm, där tänker jag att vi bor i gästhamnen strax intill Grönalund. Från Stockholm kör vi över till Åland och sedan kör vi upp därifrån tillbaka hem, till Gamla hamn. Fatta att kunna ha båten 200 meter hemifrån.
(null)
Sista lediga veckan i år var vi mestadels ute med båten, men ännu i år lånade vi en av B’s föräldrars båtar. Nästa år är tanken att vi faktiskt ska ha en egen och jag hoppas så att det går vägen. 
(null)
Vi är båda två uppväxta med att vara ute med båt och på sommarstugan hela somrarna så just båtlivet är något som ligger oss varmt om hjärtat. Vi konstaterade också att vi verkligen varvade ner ute till sjöss, man kan helt enkelt inte göra så mycket mer än äta och simma. Sen har vi ju några krav på båten, haha men det viktigaste är att vi kan sova i den. 

Och det allra bästa med båt är att Elle somnar på några minuter då hon är trött, lättsövda barn är inte så pjåkigt, den förstår alla föräldrar som läser här. 

Vad har ni för drömmar? 

VÅGA OGILLA PARKHÄNG
(null)
Jag är inte någon lekparksmorsa. Rent utsagt suger det att hänga i lekparker och jag är nog inte den enda som tycker det, haha. Men här står vi, som de goda föräldrar vi är.
(null)
(null)
Idag har vi ändå varit i lekparken, till grannstaden Kokkola. Havsparken där är faktiskt rätt fin. Elle klättrar högre än jag själv vågar och är totalt orädd för allt. Något konsekvenstänk finns inte så det är aldrig lugna stunder och mitt hjärta håller sig i halsgropen konstant.
(null)
(null)     
Vi har gungat, rutschat, klättrat och blivit sandiga från topp till tå. Efter parken testade vi på burgare vid Village Burgers, som ligger 2 minuter på gångavstånd från lekparken. Sjukt bra mat så den restaurangen rekommenderar jag. 
 
Allting avslutades med bad vid simstranden och på hemvägen stannade vi för kaffe hos min moster. 
(null)
T-shirt: Zara | Kjol: Cubus | Väska: Filippa K | Skor: Zara
 
En mycket bra sista semesterdag. Nu återgår vi till vardagen. Heja heja. 
bloggtoppen.fi (http://bloggtoppen.fi/) - finlandssvenska bloggar