RENOVERINGAR 2017
Efter ett intensivt år på renoveringsfronten tänkte jag sammanställa ett inlägg med bilder från renoveringar vi gjort under 2017. Det blev en hel del och jag har på känn att vi 2018 inte kommer att ha samma tempo som vi har haft de två senaste åren.
Det här är om jag minns en av de första bilderna av huset jag skickade till Björn under mina powerwalks i Skutnäs sommaren 2016. Tre månader efter att vi flyttat hem till Jakobstad. Att vi skulle köpa hus var inte alls nånting vi hade planerat men se så bra det blev.

Redan 2016 hade vi börjat på med badrumsrenoveringen. Det var ett evighetsprojekt och då vi bara byggde någon enstaka kväll i veckan och lördagar så kändes det som att vi aldrig skulle bli klara men skam den som ger sig, i mars var allt klart och vi fick äntligen duscha och bada bastu i fräscha utrymmen, till skillnad från förut.
 
 Gladast var nog B ändå, att han äntligen fick en bastu. Badrummet blev verkligen precis såsom vi ville ha det. Jag är så nöjd över valen av material och färger och skåpet för handdukar och mycket annat kunde inte passa in bättre någon annanstans.
(null)
I början av sommaren började vi på med sovrummet. Jag fixade så mycket jag själv kunde göra där och B kämpade på utsidan med att gjuta nytt balkonggolv och rappa fasaden. I augusti flyttade vi in i ett sovrum som blev top notch. Jag är kär i det ljusa trägolvet och de gråa väggarna. 

Hela sommaren gick åt till att riva den totalförstörda fasaden på balkongen, tornrummet och runda delen. Den var verkligen hemsk. Jag kunde inte hjälpa till jätte mycket med det här projektet och B jobbade varje ledig minut. Visst hade vi kunnat ta in hantverkare till att göra jobbet men de tusenlappar vi sparade på att fixa detta själv är så värt nu i efterhand. Vi renoverar helst själva och lite åtgången vartefter vi hinner spara istället för att låna en skyhög summa hos banken och ta allt på en gång. 
 Den enda bilden vi än sålänge har av fasadrenoveringen var man ser resultatet är denna som togs i samband med att vi grävde upp gården. Jag lovar att ta bättre bilder till våren, där gräsmattan är grön, kantstenarna hittat sin plats och plasten från fönstren är borttagen. 

I september, två dagar innan Elle's födelsedagskalas målade jag väggen i vardagsrumet samma färg som i sovrummet. Med stukad fot och minimalt med tid kämpade jag på långt in på natten. Helt okej blev det och hela stora rummet fick sig ett enormt lyft och en helt annan känsla.
Gästrummet var ett projekt vi först inte tog någon stress över men i något skede lovade vi min bror och hans fru som bor lite längre bort att de får sova hos oss över julen. Vi kämpade på och den 23.12, sent på kvällen lyfte vi in sängen i ett rum med varje list på sin plats. 

Förutom dessa projekt har vi målat hela sockeln, målat resten av huset och grävt upp hela vår gård förutom cirka fem kvadratmeter gräsmatta. Hela gårdsplanen ändrades om, nya kanstenar sattes, nytt gräs såddes, träd och buskar flyttades och nytt grus fick vi på hela gården. Grovjobbet utomhus är gjort så nu får vi fortsätta med "finslipet" och det längtar jag så till. 
 
Årets stora investering och kanske den största vi kommer att göra här i huset är att byta värmesystem. Det ska bli så skönt att slippa fundera på olja och allt annat. Får se vad annat 2018 för med sig, men som jag skrev högre upp i inlägget så känner jag att det får bli ett rätt så lugnt år på renoveringsfronten. 
Hanna Karlsson

Wow! Vilken skillnad det blev. :-)

Svar: Jaa verkligen. :)
Jannike Snellman-Sundström

Fröken F

Kan man vara annat än imponerad!? Snyggt jobbat :-)

Svar: Vi tackar. :)
Jannike Snellman-Sundström

Michelle

Det blir såå fint ert hem! :)

Svar: Jaaa. *hjärtaögon*. ❤️
Jannike Snellman-Sundström

SandraEmilia

Oj det blir så fint!! :)

Svar: Jaa de blir nog 😍
Jannike Snellman-Sundström

Emma Järnström

Vad fint det blev ;)

Svar: Tack Emma :)
Jannike Snellman-Sundström

emzi

ser ju superbra ut! Vilket härligt hus!

Svar: Det är ett riktigt härligt hus vi har. :)
Jannike Snellman-Sundström

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
bloggtoppen.fi (http://bloggtoppen.fi/) - finlandssvenska bloggar