GÄSTRUMMET I FUNKISDRÖMMEN
[ I samarbete med aveoshop ]

Gästrummet i Funkisdrömmen. I  L O V E  IT . ♥
 Gästrummet hos oss alltså, ännu ett rum vi kan pricka av på renoveringslistan. Det är lika skön känsla varje gång ett rum är färdigt och varje små list sitter på sin plats och det gör det nu. Vi hade julafton som deadline och "dan före dopparedan" lyfte vi in sängen och bäddade. Vi må vara tidspotimister men tro mig, vi fixar det så gott som alltid även om det är i sista stund, haha.
 
I rummet har vi målat de gråa väggarna som förut var vita, slipat golvet och oljat in det, målat garderobsdörrarna och satt nya lister.  Lerfärgen Domus natura på väggarna och nyoljat trägolv. Den doften. ♥ Längre ner kan ni läsa mera om väggfärgen vi valt samt inköpsställen för inredningen i rummet.↓
     
Domus Natura är alltså en lerfärg. Ett finländskt  varumärke som tillverkas i Tyskland. 
Med Domus Natura kan man måla både obehandlade och tidigare målade väggar och tak: t.ex. trä, sten, tegel, gips- och träfiberskivor och betong. Genom att måla två lager fås en helt täckande yta, även om ytan från början vore en helt annan färg. 
 
Vi målade väggarna med en vanlig roller, en större variant mitt på väggarna och en mindre i hörnen. Färgen täckte riktigt bra redan första varvet. En burk på 2,5L är tänkt att räcka till 15 m2 men hos oss räckte det till lite mer vill jag påstå och då snålade vi inte med färgen heller. Jag antar att det lite kunde bero på att väggarna inte sög i sig så hiskeligt med färg. Färgen innehåller inte heller några plaster vilket gör att den andas och passar perfekt in här i Funkisdrömmen som "andas" lite väl mycket nu under vintern, så pass att man känner hur det viner vid fötterna om man går för nära ytterväggen. ;) 

 Det bästa med färgen är väl ändå att den är helt ekologisk och giftfri samt har ett VOC utsläpp på noll. Det är något vi faktiskt borde ta oss i kragen med, att vara lite mer brydd om moder jord. Vi är SÅ dålig på den punkten.

Här hos Aveoshop hittar ni alla färger och tillbehör samt mera information om Domus Natura och  här i Aveobloggen hittar ni en hel sida med information om hur ni ska använda Domus Natura och hur den ska tas hand om. 
 
Ljusstakar från H&M home och Jysk. Spegeln är loppisfynd och vaserna kommer även de från Jysk.
 
Bordet med inbyggd symaskin har vi fått av B's mormor och stolen är en loppisfyndad Thonet. Sängen är en utbäddbar typisk retro, den räddade jag från soptippen.  Lakan kommer från Lexington  och är helt juvliga att sova i.  Jag hoppas verkligen att alla gäster vi haft hittills har sovit som små prinsessor, haha.
 
Rummet är målat i kulören Wells Grey. 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
bloggtoppen.fi (http://bloggtoppen.fi/) - finlandssvenska bloggar