FLOWER POWER
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)Gissa om jag blev pepp på våren då de här fantastiska brallorna levererades ändra fram till dörren.
 
För ett tag sedan publicerade Cindy på sitt instagramkonto @gjordavcindy ett hårband i detta tyg och jag DM:ade genast och frågade om hon kan sy upp ett per leggings i samma tyg till Elle and she did. En liten färgklick i Pinglans garderob är välkommen. 
 
Nu väntar jag på att få byta ut kängorna till sneakers och att få plocka fram hennes bikerskinnjacka. Vintern kan ge upp nu tycker jag. Den har vi sett nog av, så kände jag redan i november. Haha. Hur som, visst är de fina. 
 
Tröja: ZARA | Leggings: @gjordavcindy | Kängor: H&M
GÄSTRUMMET I FUNKISDRÖMMEN
[ I samarbete med aveoshop ]

Gästrummet i Funkisdrömmen. I  L O V E  IT . ♥
 Gästrummet hos oss alltså, ännu ett rum vi kan pricka av på renoveringslistan. Det är lika skön känsla varje gång ett rum är färdigt och varje små list sitter på sin plats och det gör det nu. Vi hade julafton som deadline och "dan före dopparedan" lyfte vi in sängen och bäddade. Vi må vara tidspotimister men tro mig, vi fixar det så gott som alltid även om det är i sista stund, haha.
 
I rummet har vi målat de gråa väggarna som förut var vita, slipat golvet och oljat in det, målat garderobsdörrarna och satt nya lister.  Lerfärgen Domus natura på väggarna och nyoljat trägolv. Den doften. ♥ Längre ner kan ni läsa mera om väggfärgen vi valt samt inköpsställen för inredningen i rummet.↓
     
Domus Natura är alltså en lerfärg. Ett finländskt  varumärke som tillverkas i Tyskland. 
Med Domus Natura kan man måla både obehandlade och tidigare målade väggar och tak: t.ex. trä, sten, tegel, gips- och träfiberskivor och betong. Genom att måla två lager fås en helt täckande yta, även om ytan från början vore en helt annan färg. 
 
Vi målade väggarna med en vanlig roller, en större variant mitt på väggarna och en mindre i hörnen. Färgen täckte riktigt bra redan första varvet. En burk på 2,5L är tänkt att räcka till 15 m2 men hos oss räckte det till lite mer vill jag påstå och då snålade vi inte med färgen heller. Jag antar att det lite kunde bero på att väggarna inte sög i sig så hiskeligt med färg. Färgen innehåller inte heller några plaster vilket gör att den andas och passar perfekt in här i Funkisdrömmen som "andas" lite väl mycket nu under vintern, så pass att man känner hur det viner vid fötterna om man går för nära ytterväggen. ;) 

 Det bästa med färgen är väl ändå att den är helt ekologisk och giftfri samt har ett VOC utsläpp på noll. Det är något vi faktiskt borde ta oss i kragen med, att vara lite mer brydd om moder jord. Vi är SÅ dålig på den punkten.

Här hos Aveoshop hittar ni alla färger och tillbehör samt mera information om Domus Natura och  här i Aveobloggen hittar ni en hel sida med information om hur ni ska använda Domus Natura och hur den ska tas hand om. 
 
Ljusstakar från H&M home och Jysk. Spegeln är loppisfynd och vaserna kommer även de från Jysk.
 
Bordet med inbyggd symaskin har vi fått av B's mormor och stolen är en loppisfyndad Thonet. Sängen är en utbäddbar typisk retro, den räddade jag från soptippen.  Lakan kommer från Lexington  och är helt juvliga att sova i.  Jag hoppas verkligen att alla gäster vi haft hittills har sovit som små prinsessor, haha.
 
Rummet är målat i kulören Wells Grey. 

BLUE BLUE & BLUE
Jag har så otroligt många inlägg som väntar på att publiceras men med en energisk tjej hemma så finns det inte alltid tid och att sitta framför datorn hennes vakna tid känns inte riktigt okej, om hon inte förstås är riktigt in i någon lek eller så. Då kan jag ta mig några minuter men sällan hinner jag med allt jag tänkt. 
 
Hur som, hur fin är inte den stickade blåa tröjan? Jag blev så glad då den hängde på ZARA och nästan skrek efter mig. ;) Vi var borta en natt ihelgen, bara Han & jag. Vi åt gott, shoppade aningen för mycket och sov som stockar NIO timmar istreck. Helt underbart och framför allt sjukt vad sömn gör för en. B var super pigg ännu på söndag och kunde knappt somna, haha. Mitt sömnkonto är så pass mycket på minus att jag inte ens vet om det nångång stabiliserar sig igen. 
Tröja: ZARA | Leggings: Lindex | Väskan är en gammal en som hon ofta går omkring med här hemma | Kängor: H&M. 
bloggtoppen.fi (http://bloggtoppen.fi/) - finlandssvenska bloggar