UTBILDA DIG TILL MODEASSISTENT I VÅR LILLA STAD
Jakobstad eller som vår lilla stad också kallas Lilla Stockholm har fått en ny och sååå intressant utbildningen, nu kan du nämligen studera till modeassistent
 
Häromkvällen var några här istan inom branschen inbjudna till pressrelease inför den nya utbildningen som startar i höst. Vi bjöds på en massa gott och fick också ta del av all info kring utbildningen. 
Modeassistent är en treårig utbildning på yrkesskolan Optima här i stan och startar nu till hösten 2018. Du kan ansöka redan nu och ansökningstiden går ut 13.3.2018. Den här utbildningen är en mångsidig utbildning var digital kommunikation och hållbar utveckling kombineras med sömnad, estetik och entreprenörskap. [Gissa vem som blir sugen på att studera igen.Det är ju ändå ett halvt år sedan jag fick min estenomexamen, haha.]
Mönster, sömnad och mode är de ämnen som hör till grundstudierna, du tillverkar plagg i olika material och du lär dig att dokumentera, saluföra och analysera kläder och mode genom digitala kanaler. 
 
Efter grundstudierna kan du fördjupa dig i modetrender, styling, fototeknik, marknadsföring och e-handel. Du kan också välja att få en större förståelse för hur olika material påverkar miljön, människan och samhället och hur du kan återanvända de olika materialen. Jag rekommenderar verkligen materiallära. Det var en av mina favoritkurser under tiden jag studerade sömnad och beklädnad i samma skola. 
 
Vill du sen utbilda dig vidare så ger utbildningen en bra grund för fortsatta studier inom t.ex. textil och designbranschen på yrkeshögskolenivå. 
 
Som modeassisten kan du jobba inom flera olika branscher. Det är alltså en mycket bred utbildning med många möjligheter. Några av jobben är t.ex. 
 
-modeassistent
- företagare inom sömnad och/eller styling
- klädförsäljare med expertkunskaper
- dekoratör
- dekorassistent i teaterbranschen
- försäljare inom e-handeln
 
Har du sen tidigare en examen inom skönhetsbranschen eller/och textilbranschen kan du såklart också gå den här utbildningen men då förkorta studierna avsevärt genom att visa ditt kunnande inom de olika områden. Som jag skrev högre upp så är jag så  s u g e n  på att studera igen. :) 
 
Ligger följande områden dig varmt om hjärtat, mode, foto, estetik, sömnad, material, hållbar utveckling, marknadsföring o.s.v. så säger jag bara, SÖK! Jag kan också lova er att det är mycket kompetenta lärare inom de olika områden och ni kommer att lära er massor. 
 
HÄR kommer du direkt till ansökan och HÄR direkt till modeassistents instagramkonto som jag också rekommenderar er att följa. ♥
Ida-Marie Jungell

Dehär låter så intressant och roligt, tänkt vad dagens 15-16 åringar får välja mellan! Blev själv intresserad och tycker det skall bli rolgit att följa med och se de som börjar och vad allt de får göra :D

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
bloggtoppen.fi (http://bloggtoppen.fi/) - finlandssvenska bloggar