SKÄRMTIDEN HOS OSS
Skärmtiden hos oss. Vissa dagar så mycket att jag skäms och vissa dagar knappt nånting alls. Vi försöker mer och mer ta bort allt från Bolibompa till Lilla Prinsessan och Daniel Tiger. Istället hittar vi på roliga lekar eller gör något annat hon tycker om, helt enkelt avleder på alla sätt för att hon inte ska komma på orden Daniel Tiger eller något annat. ;) Jag är absolut inte anti mot paddor, TV, mobil eller dator, snarare tvärtom. Tack och lov att dessa barnprogram finns och oj vad många gånger mobilen har räddat katastrofala situationer. 
 
Efter att nappen åkte har vi haft en så mycket nöjdare tjej vilket automatiskt har lett till avsevärt mindre skärmtid. Det där extra gnället efter nappskrället försvann och vad avledde vi med i dessa situationer, jo mobilen eller någon annan skärm såklart. Allt för att glömma nappen för en minut eller två. 
 
Skärmtiden har till och med lärt Elle saker, som t.ex. engelska. Hon använder engelska fraser och räknar till 10 helt utan problem, något varken jag eller B har lärt henne och knappast dagis heller.  Det är ju väldigt positivt. 
 
En viss tid per dag kan jag acceptera men någon måtta får det vara. 
 
Hur mycket skärmtid tillåter ni andra era barn? 
 
Nina

Vi har skärmtid enbart på helgerna. De ser nog på tv en stund varje dag, men spelkonsoler och ipaddar får de använda endast fre-sö. Det funkar bra för oss, eftersom Casper och Jada har så bra sällskap av varandra. Visst är dom uttråkade mellan varven och det skulle vara enkelt att låta dem se på paddorna en stund, men jag tror det är nyttigt för barn att ha tråkigt ibland! Får se sen hur det blir med Niclas.. Kan hända att både mina konster och mitt tålamod tar slut snabbare då han börjar gnälla om skärmar..

Martina

Oj vad jag känner igen det där! Vår lille son sitter alldeles för mycket framför skärmar (tv och padda) emellanåt..

På tv brukar han vilja ha på musik så vi funderar på att köpa honom en liten cd-spelare istället så han kan lyssna på sin musik utan att ha en skärm igång.

Det är svårt att få till en vettig balans med skärmtid ibland känner jag. På bvc fick vi rekommendationen max en halvtimme per dag. Men samtidigt så är det ju som du säger att dom lär sig saker också, så det kan ju inte vara helt negativt med skärmar känner jag.

Nej, det är jättesvårt det där, haha!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
bloggtoppen.fi (http://bloggtoppen.fi/) - finlandssvenska bloggar