ERA FAVORITNAMN
Ååh vad många fina namnförslag alla följare på instagram skickade in. Jag lovade att sammanställa en lista med alla namnen här i bloggen, i storyn försvinner ju allt efter typ en dag så där är det inte någon större vits att publicera sånt här najsigt material.
 
Jag tokälskar namn. Det var så sjukt roligt då vi för tre år sen fick gå in och välja och vraka i namndjungeln.
Namnen som låg topp tre innan vi bestämde oss, Elle, Charlize & Chloe. Björn hade ett krav och det var att namnet ska kunna uttalas på vilket språk som helst. Alla dessa tre är verkligen så fina men en Elle blev det och det är hur självklart som helst nu idag, vår älskade Elle Flora Leontine. ♥ (förresten, det fanns endast 6 stycken Leontine i Finland då vi gav henne det som tilltalsnamn.)
Och här låg hon och frodades. Hur kom jag ens fot om fot? Fattar inte.
 På tal om killnamn, från första dagen jag fick veta att jag var gravid fram tills hon föddes fanns bara ett killnamn och det var Loui, namnet skulle vi ha uttalat som franska Luii. Nu tre år senare har Loui verkligen slagit igenom här i knutarna men har jag förstått rätt så uttalas det som Looi oftast? 
 
Era favorit killnamn, here we go.
 
- Max
- Mavis
- Lennox
- Elis
- Oliver
- Milan
- Troy
- Ezra
- Amos
- Mille
- Mio
- Alexander
- Eli
- Loui
 
Era favorit tjejnamn
- Milea
- Novalie
- Mila
- Noelle
- Isabelle
- Luna
- Elle
- Alicia
- Alina
- Molly
- Elise
- Freja
- Astrid
- Florence
- Malena
- Felicia
- Lilith
- Belle
- Frances
- Faith
 
Vilken lista alltså. Om det nångång i framtiden skulle få för sig att flytta in en ny bebis hit så har jag faktiskt ett och två namn jag bra kunde tänka mig. Får Elle välja så kör vi till Stockholm imorgon och köper en lillasyster, (hennes plan B då hon insett att nån bebis inte ännu kommer att flytta in i varken mammas eller pappas mage.) Är det här med bebisar, syskon o.s.v. något typiskt för treåringar alltså?
 
Hoppas ni preggisar där ute som läser fick nåt fint namnförslag. Lyllos er som får börja fundera på namn,jag är avundsjuk på er, haha.
DAGIS - HERE WE COME
- I samarbete med Jollyroom -
(null)
Imorgon är första riktiga dagen på dagis. Elle ska lämnas några timmar för första gången. Hon kommer nog att fixa det bättre än jag, haha. Är alltid så sentimental vid såna här tillfällen.
 
Vi var som jag tidigare skrev där redan i fredags och hälsade på. Det hela började med att hon hade blivit placerad på en småbarnsavdelning, vilket va så fel då orsaken till byte av dagis var att hon skulle börja i stora avdelningen. Hon är så tidig och duktig för sin ålder och passar mycket bättre med de större barnen numera. Hur som helst så löste det sig super bra och de hade tack & lov en plats ledig i stora barns gruppen.  JESSS!
(null)
(null)
Förutom lite nytt i klädväg har hon också fått en ny dagisväska. Den är SÅ fin och jag vill så gärna ha en egen i storlek större. (Det finns två storlekar, 10 L och 22 L.) Elle har dock den mindre då det räcker mer än bra med den storleken, sen är det ju så viktigt att själv kunna bära den på ryggen också. Stoltheten i hennes ögon då alltså, haha. ♥
 
Elle's ryggsäck kommer från Petite Chéries kollektion Atelier. Ryggsäcken är 10 liter och alltså den mindre modellen. Från samma kollektion kommer också Elle's skalkläder hon kommer att använda i höst. Mera information om dom kläderna hittar ni här & här.
  (null)
"Clementine är en klassisk ryggsäck från Petite Chérie Atelier. Den är tillverkad i tålig, vattenavvisande polyester med justerbara axelremmar och handtag. Det rymliga huvudfacket har gott om plats för böcker, skrivblock eller kläder och det praktiska ytterfacker är perfekt för förvarning av nycklar, pennor eller annat som behöver vara lättillgängligt."
 
 Ryggsäcken hittas under kategorin barnkläderJollyroom.
 
Nu är vi redo för imorgon. Väskan är packad med ett ombyte kläder i stora facket och extra hårband i lilla facket. Cykelhjälmen väntar på hallbänken och resten av kläderna ligger färdigt framme så vi inte behöver stressa ihjäl oss. Synd bara att det utlovas regn och vi saknar bil, tacka vet jag då cykelvagnen så sitter åtminstone Elle skyddad från regn och blåst. Cykelvagnen jaa, den kan ni läsa mera om här. Bäst i världen är den och används massor hos oss.
 
Nu ska jag försöka hitta sömnen och tagga för imorgon. Skön kväll till er. Kram.

HÖST & DAGISSTART
(null)
FRIYAY! Vi började vår dag med första inskolningsdagen på nya dagiset. Elle byter avdelning och flyttar upp till stora sidan så för oss blev det också dagisbyte i år. Vi firade fredagen med lunch på FIKA och shopping. Lite nytt inför dagisstarten fick också följa med hem. 

Jag har varit lite nervös för det hela med nytt dagis och sånt så självklart började det på sämsta sätt (så typiskt oss) men mer om det berättar jag senare. 
(null)
(null)
En hel del nytt har hittat in till Elle’s garderob, för vem vill inte ha nya kläder lagom till dagis/skolstart. Det är ju sen gammalt. Minns själv hur roligt det var att sitta och peka ut vilka kläder man ville ha i katalogerna som kom hem på posten. Att få välja ny väska var också så spännande och jag kommer ännu ihåg en favorit av alla favoriter. Vinröd & beige och riktigt sportig, haha.

Finaste väskan kommer från Jollyroom och även den ska ni få läsa mer om i ett annat inlägg. Resten av kläderna hittas på H&M, KiddoW, Kappahl, Lindex, Nike & Adidas.
(null)         
Känner mig inte helt taggad inför hösten men den kommer hur som helst så bara att vänja sig och försöka vara nöjd. För mig är det faktiskt rätt öppet ännu hur min höst ser ut lite längre fram men på något sätt brukar det ju alltid ordna sig. 

Är det ens nån som är super taggad för hösten i år? Kan vi bara ha sommar i eeeeevigheter? Ni håller med va!?

bloggtoppen.fi (http://bloggtoppen.fi/) - finlandssvenska bloggar