FRAMTIDSDRÖMMAR I FUNKISDRÖMMEN
Vi har enormt många idéer för vårt älskade hus och planerar nya projekt nästan dagligen. Jag är så glad så glad så glad att jag delar detta intresse tillsammans med B. Att vi på riktigt gillar att hålla på här, att slutföra projekt efter projekt och high fiva efter att ha lagt sista listen på plats i ännu ett nyrenoverat rum. 
 
Oftast kommer vi också bra överens vid val av färg och material. Han har faktiskt bra smak måste jag säga och är enormt bra på att hitta lösningar, för detta hus, det kräver smarta lösningar och ofta är vi rätt kritiska då vi inte vill förstöra husets karaktär helt. Det är ändå rätt förstört från förut och kommer att ta sin tid att återställa.
 
Sedan vi köpte huset, sommaren 2016 har vi stött på ett flertal överraskningar. Några gånger har vi känt att nej, vi ger upp, vi säljer skiten och flyttar utomlands några år tills vi veet vad vi på riktigt vill göra med livet. Sen vet jag ju att vi aldrig skulle hitta något liknande hus på det läget vi faktiskt bor. Äkta gamla funkishus här i stan kan räknas på en hand och att vi lyckades få tag i ett är ju rena rama drömmen. 
Om några år kommer alla fönster att behöva bytas ut. Flera är original fönster från det att huset byggdes (tror vi) och släpper in rejält med kyla. Vi har verkligen sviiiin kallt här då gradern sjunker till minus 15-20. Förhoppningsvis ändrar det lite då vi byter värmesystem om ett par veckor för inte ens oljeuppvärmningen orkar värma hela huset så att vi har en innetemepratur på över + 20 grader. Bildkälla: Pinterest (hittar inte ursprungskällan någonstans).
 
Hur som, sedan vi flyttade in har jag haft fönster med svarta karmar och rutor i åtanke och ju fler nyrenoverade funkishus jag ser med dessa fönster desto mer vill jag byta ut våra, helst redan idag men att renovera vart efter man sparar gör att ingenting går direkt snabbt på renoveringsfronten. 
Dröm nummer två är en altan gjuten i betong. Det hade passat huset perfekt men gällande sånt tänker jag att är det är så mycket enklare än vad det faktiskt är. Vi ska ha hit betongbilen i sommar till ett annat projekt och min idé om altanen slopades då B förklarade vad som krävs för att få en sådan bra, alltså utan att spricka sönder redan första vintern. Fortfarande är det är så snyggt och den här hos Rebecka Centrén faller mig i smaken. 
Köksdrömmar. Köket ska renoveras men inte i år. Kanske nästa. Ett svart kök har varit favoriten men nu har jag börjat fundera på nånting annat. Jag tänker att ett svart kök inte alls är populär (menar inte att allt måste vara poppis) om 5-10 år och att det är något man snabbare tröttnar på än t.ex. vitt och basic. Blir det ändå svart så gillar jag mest IKEAS kungsbacka. Så fint. ♥ Som tur behöver vi inte bestämma oss idag.
Och runda rummet. kanske det tjusigaste i hela huset, men ack så oanvändbart nu. Den runda delen tävlar med hallen om vem som får mest plats och hallen vinner definitivt. Detta rum ska alltså delas av. Just nu är hela rummet kaklat med vad som kunde vara riktigt fina marockanska kakel, tyvärr är var och varannan platta sprucken och hela golvet är full med ingrodd smuts så det ska bort. Rummet är tänkt att delas av med skiljevägg i främt glas och med svart ram och den runda delen längst ut blir ett bibliotek med samma trägolv som resten av huset och en skön soffgrupp. ♥
 
Hallen ska innehålla massa smart förvaring och kaklas med något fint kakel. Är dock lite "rädd" att vi inte kan vänta sålänge med detta rum då värmepannan nämligen ska ut om några veckor i och med värmesystem bytet och jag har på känn att x-antal kakel och lite till kommer att förstöras helt, jaa om det ens finns något kvar av det sen. Huset är nämligen så tokigt att oljepannan står mitt i. Bildkälla: Stoltsmide
 
Sen ska några dörrar bytas, en dörr ersättas med fönster, garageporten ska bytas ut och garaget ska renoveras, skjulet på gården ska rivas och ersättas med ett större i svart med stående panel, Elle ska få en lekstuga i funkisstil, en del av altanen ska få tak (efter att vi gjutit), hustaket ska målas, trappor förnyas o.s.v. o.s.v. Vad vi ska göra med våra pengar kommer vi aldrig att behöva fundera på så länge vi bor här, haha!
Sandra H

Kungsbacka är ett av köken jag dreglat över också😍 men känner att de sku va nåleis smidigare med ex huusholli,puustelli så man int behöver skruv så myki😅

JUNITJEJ

Så fint hus ni har!

TIDSTJUVEN

Ert hus har verkligen potential till att bli helt fantastiskt! :)

Svar: Verkligen, vi har många drömmar med kåken. Sakta men säkert blir det vad vi vill ha. :)
Jannike Snellman-Sundström

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
bloggtoppen.fi (http://bloggtoppen.fi/) - finlandssvenska bloggar