ÅKSJUKA BARN
 
Har ni erfarenhet av att ert barn blir åksjukt av att åka bakåtvänd i bilen. Elle har kastat upp nu flera gånger då vi kört lite längre sträckor. Vi har en extra lite äldre stol som går att ha framåtvänd som vi testat att byta till och hon är mycket nöjdare i den. Vi ska såklart köpa en ny bättre och säkrare framåtvänd och JAA vi är fullt medvetna om att barn ska sitta bakåtvänd så länge som möjligt men det känns inte okej för oss att hon mår så dåligt att hon spyr. Då väljer jag nog att svänga henne framåt. Jag vet själv hur det är att vara åksjuk och tycker inte att hon ska behöva uppleva det. 
 
Nu är frågan vilken stol vi ska välja? Igen hamnar vi i en djungel. Vi har haft Britax Maxway och varit super nöjda men den går inte att svänga framåt. 
 
Har ni tips på en bra framåtvänd stol och har någon erfarenhet av den här stolen? 
Mia

Dottern var också åksjuk i Elles ålder. Vi flyttade stolen till framsätet (fortfarande sitter hon bakåtvänd) och använder sea-band från apoteket. Nu mår hon inte dåligt längre! Prova först om det funkar, innan ni vänder henne :)

Åsa

Denzel har int egentligen vari åksjuk, men han trivdes int alls bakåtvänd, grät nästan varje bilfärd, stoppa fingren i munnen så han spydd, då hamna vi ju å stanna bilen å torka upp, gråt igen då bilen fortsatte. Så efter några spygånger så hamna vi å ta lös stolen å tvätta tyget, då satt vi in en stol i Martins bil, och den satte vi framåtsvängd för att testa å se. Å då ändrades hans beteende, han ser mycket mer, ser både mamma å pappa och kan följa med trafiken och allt vad som händer. Så när vi instsllera stolen tillbaka i min bil blev den samma väg, alltså med ansiktet i färdriktning, och nu kan vi resa egentligen vart som helst med en helnöjd kille.
Säkert många som har invändningar då killen bara e 1 år och 10 månader men jag anser åxå att det är inte rättvist mot barnet heller att det ska behöv må dåligt/känn att det är jobbigt över att sitta i bilen då en bilresa kan vara hur kul som helst, på allas villkor.

Åsa

Å vi har en multi tec 2 å e jättenöjd med den.

Ida

Vi har en Multi-Tech i Simons bil och Abbe klagar int att sitta där eftersom han då får sitta i framsätet bredvid pappa ;) Men om man jämför med vår BeSafe Izi Plus stol som vi har i andra bilen så är det nog stor skillnad i komfort. Den känns också så mycket "billigare" och inte lika säker. Abbe sitter väldigt rak i ryggen och det finns inget viloläge. Men om Elle int sover i stolen e de ju inga problem :) Läst just Carros inlägg om bilstolar o kom då där via in på bäst i test hemsida, där finns stolen med om du vill läsa: http://www.bäst-i-test.se/bilbarnstol, Multi-Tech kommer dock längst ner så du hamnar att scrolla. Det är nog en djungel med bilstolar!! Hoppas Abbe kan sitta läänge i sin Besafe, orkar int köpa en ny haha :D

Camilla

Vår son svängde vi då han var ett år, för det var så jobbigt med åksjukan. Vi började också använda Seaband i samma veva. Vi har en Cybex Sirona så kan inte säga något om den där stolen, men tycker var och en ska göra som det känns bäst. Vi tyckte det var jobbigt då han mådde dåligt..

Sandra

Vi har haft en sån bilstol å var nog nöjda med den förutom att den inte går att lägg i viloläge. Nu kör vi med maxi cosi (har viloläge) och är supernöjda med dom, vi använder viloläget jätte ofta :)

Millq

Ett tips jag läst på flera sidor på FB är att lägga plåster som kryss över naveln på barnet. Lär ska ha hjälpt många. Sen att inte ha för varmt, för mycket kläder på barnet, inte äta strax före, prova seaband ä. Jag skulle tom prova åksjuk tabletter istället för att svänga ett så litet barn

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
bloggtoppen.fi (http://bloggtoppen.fi/) - finlandssvenska bloggar