EN OPLANERAD MAKEOVER I VARDAGSRUMMET
Gårdagens projekt blev att jag målade en vägg i vardagsrummet. Mycket spontant och med en stukad fot. Allt går och ibland undrar jag nog om det finns nånting som får mig att sakta i backarna och hålla mig från att förverkliga det mesta jag kommer på.
Det hela började egentligen med att jag skulle städa och på samma gång hängde jag upp sovrumslampan i vardagsrummet, vilket var super fint till de nya sofföverdragen [som hittades i fyndhörnan på IKEA för en tiolapp.]  Påminn mig någon om att köpa en stor glödlampa till golvlampan. 
Det fortsatte sedan med att jag målade väggen. Vi hade ju ändå färg kvar från sovrumsrenoveringen och den färgen var ju perfekt, dessutom ska ju väggarna målas nästa år och hur roligt är det inte att överraska kärleken? Lite så tänkte jag. Nu känner han mig som tur är så bra att en nymålad vägg utan hans vetskap knappast ens är någon överraskning. Hans enda krav då jag kickar igång nya projekt är att han inte behöver blanda sig i och reda upp efter mig. 
Slutresultat är super fint och ingen kunde vara nöjdare än jag just nu. ♥ I soffan samsas kuddar i sammet och linne i olika nyanser av grått från IKEA, H&M och ANNO och jaa, precis såhär tilltufsad ser vår soffa ut jämt. Mini människan här i Funkisdrömmen älskar att hoppa i soffan och kasta ner alla kuddar på golvet. Det är aldrig perfekt och med barn i huset kan man inte räkna med att soffkuddar ska vara fint uppradade.  
 
Glöm inte att hjärtklicka ♥
VI HAR EN TVÅÅRING I FAMILJEN ♥
Skrev jag ens det där? Att vi numera har en tvååring hemma hos oss. Tiden går så snabbt.
 
Jag har nog aldrig njutit så mycket som nu. Att kunna ha en dialog med henne, att hon kan uttrycka sig om sina behov på flera sätt, att hon kan berätta om hon har ont och var, att hon säger till om hon är törstig eller hungrig och att hon på ett helt otroligt sätt kommer ihåg personer, saker och platser. En helt fantastisk ålder är det, två år.
 
Igår firade vi henne. Jag ville göra hennes dag till en speciell dag [även om dagsvilan slutade med gråt då tröttheten tog över och jag låg där med dåligt samvete] så vi avslutade dagen efter kompishäng och annat roligt med café besök och bakelser. Hon var glad och jag var glad och framför allt tacksam. Tacksam över att vi får ha den underbaraste lilla tvååringen hos oss. ♥ På lördag har hon kalas och då väntar ännu flera "ket" som hon själv säger, dock ännu på söndag önskade hon sig endast en kaka men igår efter att ha öppnat alla presenter frågade hon efter fler. ;) Lilla Pinglan vår. 
 
 Glöm inte att trycka på ♥
LJUS I HÖSTMÖRKRET
[ I  S A M A R B E T E  M E D  A V E O ]
 
Lite ljus i höstmörkret och vackra sådana behövs speciellt denna årstid och i Aveos webshop finns som vanligt så mycket fint. ♥ Jag är väl inte den enda som vill förändra allt från garderoben till inredningen i hemmet då höst nalkas och inspirationen och kreativiteten kommer tillbaka. Med lampor kan man göra massor och vi bestämde oss redan då vi flyttade in att inte köpa lampor till rummen innan vi på riktigt vet vad vi vill ha. Den belysning vi har sedan tidigare har fått tillfälliga platser tillsvidare men ingen av dom passar speciellt bra. 
 
Speciellt ett av våra rum är i stort behov lite ljus, nämligen vårt sovrum. För tillfället är det mörkt, riktigt mörkt. Vilket inte alls är konstigt efter att Elle svingade sig i taklampan samtidigt som hon ropade "hjäälp hjäälp mammaaa, lampan faller." så vi behöver definitivt fler ljuskällor dit. 
 
Vi saknar också sänglampor. Jag har inte fallit helt för någon ännu utan tänker att vi måste bo in oss ett tag innan jag kan bestämma mig. Men just nu lutar det mycket åt dessa två från House Doctor. ↓
 
Även till vårt vardagsrum letar jag efter en ny taklampa. För tillfället hänger en kristallkrona a'la sjuttiotalet där och jag kan ju lite känna att den lampan varken är min stil längre eller passar huset speciellt bra. Där tänker jag att någon av dessa två hade passat in. Hur snygg är inte By Rydéns ljuskrona i svart? Tänk er till vår soffa med de mörkgråa överdragen, en stor matta och soffbordet i mässing och glas. WOW. ♥
 Just nu är det kampanj på utvald belysning hos Aveo i deras webshop. Lamporna är nedsatta med -10% allt upptill -40% och ingen rabattkod behövs. 
 
Förutom vacker belysning hittar ni också tapeter, kakel, barnrumsinredning, heminredning o.s.v.
bloggtoppen.fi (http://bloggtoppen.fi/) - finlandssvenska bloggar