ATT ÖVERRASKA SIG SJÄLV
Igår gjorde jag något som jag aldrig trodde skulle hända. Jag lärde mig sticka. Vi pratar från grunden nu, jag var på den nivån att jag inte ens kunde lägga upp maskor. 
 
Ett bra tag har jag tänkt fara på stickkurs med Victoria och flera gånger har jag nästan gått med på att hon ska lära mig men hela tiden fegat ur. Plötsligt kan jag förutom att lägga upp maskor, tyda förkortningarna som står i mönstren, läsa av ett mönster, veta vilka garn som ska användas till vad och läsa av vilka stickor som behövs för olika plagg och nästan veta vilka garn som passar till vilka stickor. Jag måste fakiskt godkänna att jag igår genast jag kom hem satte mig ner och stickade några varv och pluggade in förkortningarna och lite annat. Nördigt, jag vet. ;)  Nu hoppas jag bara att intresset ligger i och att klänningen blir färdig innan Elle redan har vuxit ur den. 
Här har jag mitt första alster på stickorna och slutresultatet är tänkt att bli en klänning till Elle. En grå långärmad klänning med volang upptill. Jag har ju någon slags förkärlek till volanger och särskilt på små tjejplagg är det sött. Med mina talanger borde jag kanske ha börjat med en halsduk eller ett par vantar utan tumme men jag vet med mig själv att det hade varit allt för enkelt och snabbt tråkat ut mig.
 
En vill ju inte skryta på sig själv men jag måste göra det nu. Mitt arbete är riktigt jämt stickat och jag tror faktiskt att det kommer att bli riktigt bra. Snabb har jag också blivit och mitt mål är att ha den klar i oktober så jag med säkerhet hinner sticka en klänning till julen också. 
 
Tack Victoria för att denna kurskväll ordnades och för att jag får komma hem till dig då det strular. ♥
 
PS. Jag vågar inte lova att slutresultatet kommer upp här. Vi får se om det blir en klänning eller om det slutar med en halsduk iallafall. ;)
 
Glöm inte att hjärtklicka 
Jennie

Åh så roligt! Någon gång ska jag också lära mig att sticka.

Christina

Så roligt! Jag tycker själv det är avkopplande att sticka, det kräver lite tankeverksamhet men det är bara skönt..

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
bloggtoppen.fi (http://bloggtoppen.fi/) - finlandssvenska bloggar