STILL ALIVE
 Nu bryter jag tystnaden här i bloggis. En hel del har faktiskt hänt sen senast. Vi är inne i ekorrhjulet nu med jobb, dagis och familjetid om kvällarna. Det har också skett en hel del andra förändringar.- Elle sover numera  i  e g e n  säng. Fattar ni att vi sover hela nätter nu, förutom att en kanske vill dricka en klunk vatten eller så men överlag sover vi sjukt bra. Ingen som sparkar, slår och knuffas. Ingen som är vaken en gång i timmen. Jag hade glömt hur det var att faktiskt få sova. Och hon är så stolt över sin säng och vill absolut inte sova med mamma & pappa längre. Sängen har vi självklart i vårt rum och där får den gärna stå tills hon är 15 eller så. ;) 
 
- Vi har slutat med mjölkflaskan om kvällarna. Tillräckligt med dricka om dagen och gröt gjord på mjölk samt andra mjölkprodukter så vet jag att hon får i sig en bra mängd ändå.
 
- Nappen tar vi också sakta men säkert bort. Vi har haft en hel natt utan men i och med dagisstart får den vara kvar ett tag som tröst under vilan på dagis. Sakta men säkert. Jag klurar mest på HUR vi ska göra. Kanske sätta dom i en korg på trappan till tomtenissarna som snart smyger kring huset? 
 
Hur som. Imorgon väntar inskolningsdag nummer 2 på jobb och Elle ska till dagis. Allt he hittills gått väl och jag ber att det ska fortsätta så. 
EN NY VARDAG MED DAGIS & JOBB
Jag har roliga nyheter. Nästa vecka börjar en helt ny vardag hos oss. Elle börjar på dagis och jag börjar jobba men vi kör igång med en mjukstart och fortsätter att vara ledig tillsammans några dagar i veckan. Jag tror det är riktigt lagom antal timmar för henne. Hon får umgås med andra barn och göra lite annat än gå här hemma med tråkmorsan. ;) Jag som var så säker på att jag skulle vara hemma i minst tre år.  
 
Jag är så glad och tacksam över detta. Vi får båda två lite förändring och de dagar vi har här hemma tillsammans kommer åtminstone från min sida att uppskattas rejält mycket mer. Tro mig, det är underbart att vara hemma också men jag behöver definitivt något annat ett par dagar i veckan. En bit av mig själv saknas ännu och jag tror att det här behövs. Då man kommer till den punkten att man redan på måndag längtar till fredag och ledig helg känns det som att lite förändring behövs. Det här blir riktigt riktigt bra och jag är grymt taggad. ♥
 
Bilderna har underbara Michelle på Beatygraphy fotograferat. 
ATT ÖVERRASKA SIG SJÄLV
Igår gjorde jag något som jag aldrig trodde skulle hända. Jag lärde mig sticka. Vi pratar från grunden nu, jag var på den nivån att jag inte ens kunde lägga upp maskor. 
 
Ett bra tag har jag tänkt fara på stickkurs med Victoria och flera gånger har jag nästan gått med på att hon ska lära mig men hela tiden fegat ur. Plötsligt kan jag förutom att lägga upp maskor, tyda förkortningarna som står i mönstren, läsa av ett mönster, veta vilka garn som ska användas till vad och läsa av vilka stickor som behövs för olika plagg och nästan veta vilka garn som passar till vilka stickor. Jag måste fakiskt godkänna att jag igår genast jag kom hem satte mig ner och stickade några varv och pluggade in förkortningarna och lite annat. Nördigt, jag vet. ;)  Nu hoppas jag bara att intresset ligger i och att klänningen blir färdig innan Elle redan har vuxit ur den. 
Här har jag mitt första alster på stickorna och slutresultatet är tänkt att bli en klänning till Elle. En grå långärmad klänning med volang upptill. Jag har ju någon slags förkärlek till volanger och särskilt på små tjejplagg är det sött. Med mina talanger borde jag kanske ha börjat med en halsduk eller ett par vantar utan tumme men jag vet med mig själv att det hade varit allt för enkelt och snabbt tråkat ut mig.
 
En vill ju inte skryta på sig själv men jag måste göra det nu. Mitt arbete är riktigt jämt stickat och jag tror faktiskt att det kommer att bli riktigt bra. Snabb har jag också blivit och mitt mål är att ha den klar i oktober så jag med säkerhet hinner sticka en klänning till julen också. 
 
Tack Victoria för att denna kurskväll ordnades och för att jag får komma hem till dig då det strular. ♥
 
PS. Jag vågar inte lova att slutresultatet kommer upp här. Vi får se om det blir en klänning eller om det slutar med en halsduk iallafall. ;)
 
Glöm inte att hjärtklicka 
bloggtoppen.fi (http://bloggtoppen.fi/) - finlandssvenska bloggar