FREDAGENS SYSSELSÄTTNING
(null)
Tacksamt nog städade vi igår och fick börja vår helg med att bara ta det lugnt. Utomhus regnar det så dagens planer på att pynta trappan blir det inget av. 

Istället sitter vi inne och målar med vattenfärger. Äntligen har vi hittat nånting som hon har tålamod med åtminstone en liten stund och själv tycker jag att det också är lite kul. Win win situation alltså.
(null)
(null)
(null)
Nu väntar vi på att hennes egna lilla bord med två stolar ska komma hem så får vi börja pyssla i hennes rum istället för att invadera matbordet, jag är inte så mycket för att stöka till det varje dag. Lika bra kan vi begränsa stökanded till ett rum. ;)

Skön fredag till er. Här tänkte vi sätta upp stjärnorna i stora rummet. Jag antar att vi är först på gatan men nån ska ju va det också. 

Kram på er och njut av helgen. 

EN AV ALLA PÄRLOR I VÅR STAD ♥
För en tid sen var jag inbjuden till en kväll på fantastiska Legera här i stan tillsammans med ett gäng andra influencers. Den lilla butiken ligger belägen på storgatan i en så otroligt mysig miljö. En gammal smedja med djupa fönster, kakelugn och valv. Ni hör ju redan hur mysigt det är där. 
Bilder lånad av fina Cindy.  Det är alltid så roligt att träffa andra som brinner för samma saker.
Vilken vardagslyx att få sitta i en skön soffa tillsammans med härliga pinglor och prata om allt från stickning till dittan och dattan.
Så synd att jag kom dit med en fulladdad kamera men ett söndrigt minneskort som inte alls gick att fotografera med. Mobilbilder är aldrig någon höjdare och inte alls så rolig och inspirerande att visa men jag tror ändå att ni kan ana känslan som finns där i deras utrymmen.
 Hos Legera hittar man förutom en hel del inredning också en flowerbar och angående den flowerbaren lanserar de snart en webbplats där du kan prenumerera på att få hem en bukett varje torsdag, en gång i månaden eller bara en engångsbeställning. Hur bra julklappstips är inte det att ge mamma, mommo eller nån kär vän? En prenumeration på att varje torsdag få hem en fin bukett att ställa på bordet och njuta av under helgen. Vardagslyx deluxe. ♥
Under kvällen bjöds vi på en massa gott och fick ta del av Legeras vision av den sprudlande och energiska Cecilia som ligger bakom denna fantastiska lilla butik. Legera har tidigare haft sin butik i Kokkola men nu flyttat till Jakobstad vilket jag tycker är guld. Vi har verkligen många pärlor här i vår lilla stad och jag tror faktiskt att vi är för bortskämda för att uppskatta det tillräckligt. 
Med mig hem kom ett doftljus från Skandinavisk i doften LEMPI. Doften sprids i hela vårt hus och brinner hur länge som helst.
 
Till alla som kom under kvällen hade flickorna på Legera även fixat ihop en ljuvlig bukett av eucalyptus och hortensia. Nästan två veckor efteråt står den ännu lika fin på vårt matbord och hortensior är ju så fina som torkade också. 
 
Tack Cecilia och resten av Legeragänget för att jag fick komma. ♥
BLACKWEEK - ÄR NI REDO?
I SAMARBETE MED JOLLYROOM
Rymden… Den sista utposten. Två prisjägare har lämnat jorden för att utforska främmande nya världar, söka efter produkter till extremt bra priser och modigt färdas där ingen människa tidigare varit. Nedräkningen till årets Blackweek har börjat. Nya Black Friday-priser, varje dag, hela veckan. Den 20 november kl. 00.01 startar resan på Jollyroom.
 
Håll ögonen öppna. Jag lovar att det finns en massa att fynda. 
bloggtoppen.fi (http://bloggtoppen.fi/) - finlandssvenska bloggar