DENIMJEANS → DENIMSKIRT DIY GUIDE
Häromdagen sökte jag efter en snygg och prisvärdig jeanskjol som passar en vårdledig mammas plånbok, ända tills jag kom på att sy ihop en själv av ett par gamla jeans och den guiden vill jag dela med mig av till er läsare som också tänker köra på jeanskjol trenden i sommar. 
Klipp av jeansen i den längd du vill att kjolen ska va.
Klipp upp innerbenssömmarna. Tänk på att klippa till höger och vänster om sömmarna för att få de tjocka kanterna frampå. Klipp upp enda till dragkedjan.
Måtta 15 centimeter upp på baksidan av jeansen och klipp.
Klipp ut två lappar av de avklippta byxbenen och placera mittemellan de uppklippta sidsömmarna. Tänk på att tygbiten behöver gå minst 1 cm utanför för att kunna sys fast. Gör samma sak på baksidan av kjolen.
Nåla fast kjolen i tygbiten såsom bilden visar och sy på den skarpa sidsömmen. Klipp bort extra tyget som lämnat av tygbiten på avigsidan och klipp sedan bakstycket av kjolen i samma längd som framstycket för att få en jämn fåll. Sy upp fållen eller använd en sprättare för att rispa till den lite. Smaken är som baken men personligen tycker jag det är snyggare med en upprispad fåll. Det finns annars en risk att kjolen ser lite tantig ut.
Styla med ett par höga klackar och en blus eller sneakers och en t-shirt tillsammans med en skinnjacka på axlarna.
Ha en riktigt skön fredag. Kram ♥
Josefin

Men så smart, riktigt snyggt med jeanskjol! :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
bloggtoppen.fi (http://bloggtoppen.fi/) - finlandssvenska bloggar