HÖGHOLMEN | KORKEASAARI
 Då rätt så många föräldrar läser bloggen så tänkte jag göra en recension av djurparken Högholmen Zoo vi beökte nu under resan. 
 
Djurparken är verkligen värd ett besök. Inträdesavgiften är helt överkomlig, 16€/vuxen, 8€/4-17 åringar och gratis för barn under 4 år. Övrigt såsom lunch, kaffe och annat smått är aningen överpris men det får man räkna med på den här typen av ställen. Vill man vara riktigt ekonomisk så finns det särskilda matplatser var man får grilla och äta egen matsäck. Särskilt familjer med många barn kan jag tänka mig att inte är så sugen på att betala stora summor på mat. Dessutom, utan att vara gnällig och otacksam så var maten vi åt från buffén just den dagen inte alls värd pengarna enligt mitt tycke. 
 
Hur som, vid ingången finns vagnar och skrindor att låna ifall man inte har med egen. Vi hade Joolzen överallt i Helsingfors och ännu en gång kunde jag konstatera att den är så sjukt smidig. [Stadig, kvalité, super snygg och bara värd alla pengar vi gav för den].
 
Vi bodde på campingen Rastila som låg 20 minuter med metron utanför centrum och 20 minuter till Högholmen. Vi använde alltså inga bilar alls under hela resan utan åkte metro och buss istället och det är nog det bästa man kan göra i en storstad. Så skönt att slippa långa bilköer och att behöva jaga efter lediga parkeringar. Har man dessutom barnvagn åker en av föräldrarna gratis. På Högholmen behövdes definitivt vagnen. Vi gick långa sträckor så små ben hade aldrig orkat utan vilopauser, dessutom stannade vi så pass länge där att de hann ta sina eftermidaggslurer i vagnen medan vi föräldrar fick sörpla eftermiddagskaffe i lugn & ro.
Sen var det ju djuren också. Lejon, tigrar, apor, älgar, vildkatter, kameler, getter, känguru och fåglar som sprang löst bland alla besökar, o.s.v. Dessa vara en bråkdel av vad som finns där. Elle's favorit var nog aporna, "apan Nisson" var hennes första kommentar. Hon är aningen Pippi frälst förstår ni. 
Redan om ett år eller två tänker jag att hon får ut mycket mer av hela Högholmen så jag anar nog att det blir fler besök dit för oss. Nu var ju den här utfärden minst lika intressant för oss föräldrar så jag rekommenderar verkligen alla ett besök. 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
bloggtoppen.fi (http://bloggtoppen.fi/) - finlandssvenska bloggar