ATT KLÄ SIG SNYGGT UNDER GRAVIDITETEN
Hello. Nu då skolan är över och mitt examensarbete inlämnat så tänkte jag ta tag i något som jag har lovat ett tag och som jag vet att är ett efterlängtat inlägg, nämligen gravidstil och tips på snygga vanliga kläder som kan användas under en graviditet. Mitt examensarbete handlade om gravidstilen och hur man klär sig under graviditeten enligt sin gravidkroppsform (det finns alltså 4 olika ) på ett inspirerande sätt med vanliga kläder.
Ett sjukt roligt och intressant ämne som jag så gärna hade forskat ännu mera inom bara tid hade funnits. Dock kunde jag ta massor av erfarenhet från min egen graviditet och vet vad som funkar och vad som inte funkar vilket gjorde arbetet lite enklare. Här alla gravida kvinnor som kikar in kommer ett inlägg med tips på snygga plagg att bära under graviditeten.
 
För att kunna använda vanliga kläder behövs oftast en eller två storlekar större än den normala. ♥
 Kjolen
En högmidjad pennkjol, en pastellig vid tyllkjol med högmidja eller en veckad knälång variant. Svart, grå, rosa eller ett roligt mönster, vilket som. Låt kjolen gå upp över magen och se till att den är så lång så det inte ser ut som att du bär en minikjol. Snyggaste längden går till knäna. Kort kort på gravida är tyvärr inte så smickrande. :)
 Shorts 
Det finns få snygga gravidanpassade shorts och få par från damavdelningen som ens passar under en graviditet men mitt tips är mjuka, i t.ex. ett mjukt mockamaterial med snörning i linningen som kan töjas vartefter magen växer eller jeansshorts i boyfriendmodell, det använde jag oftast själv. H&M har bra modeller på damavdelningen och Gina Tricot brukar ha snygga och sköna i lite mjukare material.
Maxiklänning
 Under en graviditet kan det ytterst sällan bli fel med en maxiklänning. Tänk på att skärningen ska gå strax ovanför magen, det vill säga mellan magen och bysten och vill man ytterligare framhäva skärningen är ett skärp en snygg accessoar. Över axlarna är det snyggt att bära en jeansjacka, skinnjacka eller bomberjacka som inte går längre ner än till midjan, eller ska vi säga, det som en gång var en midja för sällan får man ha den kvar.
Jeans
Ett par gravidjeans är max vad som behövs om man ens vill bära jeans. Personligen valde jag helt och hållet bort gravidjeans. Jag kände mig förfärlig i dom och sällan hittar man ett par snygga som sitter bra. Boyfriendjeans hurrar jag dock för. De är super snygga oberoende om man är gravid eller inte. Att slita dom extra mycket gör dom ännu snyggare och fixar man att gå i högklackat så DO IT!
 Skjortor/Blusar
 Romantiska blusar med skärning under bysten är så fint till ett par slitna jeans eller shorts. Just bohemstilen är något som jag personligen tycker att klär varje gravid kvinna. Med skjortor så är herravdelningen eller mannens garderob bäst då de gärna får vara i lösare modell. Andra snygga sätt matcha skjortan på är att knyta den runt midjan/strax under magen tillsammans med t.ex. en tajt kjol eller klänning och att bära en t-shirt under och ha den sådär snyggt och avslappnat uppknäppt.
Skor
 Alla som nångång varit gravid kan nog intyga att sneakers eller andra lågskor är det bekvämaste valet man kan göra vid skoval och idag finns det så snygga sneakers på marknaden som går att kombinera med allt från shorts och jeans till kjolar och klänningar. Själv gick jag i 12 cm klackar ännu två veckor innan Elle föddes och det gick bra för mig eftersom mina fötter inte alls svullnade upp. Dock rekommenderar jag inte det för om ryggen inte redan har tagit stryk av den tunga magen så lär den braka ihop då. ;)
T-shirts
 Vill man inte köpa gravidvänliga t-shirts så är det dags att söka sig till herravdelningen, eller ännu bättre (och billigare) gå loss i mannens garderob. På herravdelningen är t-shirtare framför allt längre och täcker magen bättre. En t-shirt kan stylas på flera olika sätt, som t.ex. att knyta den ovanför magen tillsammans med en pennkjol. 
The must haves i gravidgarderoben
 
Töjbara leggings att mysa omkring i hemma
- Längre linnen som går ner över magen
- Mjuka BH:ar
- Strumpbyxor som går upp över magen
- Tunna längre trikåtröjor
- En töjbar maxiklänning
 
Grattis till er alla som är gravida och hoppas ni hittar åtminstone ett bra tips här i inlägget. Kram. ♥
 
I nästa inlägg tar jag upp om hur man klär sig efter de fyra olika gravidkroppsformerna. Vilka skärningar och mönster man ska använda sig av o.s.v. 
En fotograf

Bildkällor? :'(

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
bloggtoppen.fi (http://bloggtoppen.fi/) - finlandssvenska bloggar