NEJ NEJ & STOP!
Är någon annan inne i den åldern då de enda orden man yttrar om dagarna är nej nej, stop, ajabaja o.s.v. Orden man dessutom inte borde säga. Det känns ibland som att barnet inte får göra nånting alls. Kanske mest för att hon helst gör allt annat än leker med sina egna saker. För vet ni, jag är inte så mycket för det här med att:
 
- klättra på matbord och soffbord
- klättra på stolar
- hoppa i soffan
- krypa in i skåp och lådor
- smaka på allt som inte är ätbart
 
Och så vidare. Tänk om det enda hon kommer ihåg senare i livet är en mamma som endast gick omkring och sa nej, stop och ajabaja. ;) Jag borde kanske bli bättre på att avleda eller har ni andra kanske ännu bättre tips? 
LÖRDAGSFYNDET
Lördagen kickades igång med morgonpromenad för mig och minitypen. Den promenaden gick via Åldringsvännerna som tur nog för oss riktigt öppnat då vi gick förbi. Och den dagen hade jag verkligen turen med mig. 
Det är så sällan jag hittar möbler nu för tiden förutom någon stol då och då. Folk är ju som galna på en viss typ av loppismöbler numera, till skillnad från förr i världen då det fanns hur mycket som helst att välja på. Men ser ni, på lördag var det bestämt att jag ändå skulle hitta nåt.
För se vilken rackare jag kom hem med. En teakmöbel i perfekt skick. Promenaden slutade med att jag spurtade hem och hämtade bilen för att få med mig skänken hem. På samma gång som jag hämtade fyndet rullade Åldringsvännernas egna bil in på gården och jag stod nyfiket kvar för att kolla om det möjligen fanns nåt fint där i bilen till mig och vet ni, det fanns det men jag känner att de fynden får komma i ett särskilt inlägg. 
 
Och nej, jag har fortfarande inte riktigt orkat ladda kameraskrället. ;) Sen tog magsjukan oss också med storm. Jestas vilka dygn vi lägger bakom oss. Att se en ettåring kasta upp gör att man som förälder i den situationen känner sig så hjälplös. Stackare. ♥ Men skam den som ger sig, vi ser ljuset i tunneln och är nog snart friska. Fattas bara att vi måste ställa in helgens spaweekend som han & jag ska iväg på. Den hoppas vi inte på.
FRIYAY - SIMHALLSBESÖK OCH LUNCH
Fredag. Vilken skön känsla även om det känns som att vi har fredag varje dag nu då vi alla är lediga. Här startade vi dagen med simhallsbesök tillsammans med vänner. Elle trivdes som fisken i vattnet och får hon välja skulle vi flytta till simhallen vilken dag som helst. Efteråt lunchade jag med mina barndomsvänner (utan barn) och satt och pratade i nästan 4h, då kan man konstatera att man träffas på tok för sällan.
Tyvärr hade vi en sämre natt med mycket vak. Vi har blivit så bortskämda med att få sova som prinsar & prinsessor hela nätterna så en vaknatt gör en lite grötig i skallen. Jag har försökt klura ut om hon fick i sig något igår som hon inte tål men kan inte alls komma på vad det skulle kunna vara. Varken ferbrig eller förkyld är hon heller. Stackarn. ♥
Min fredagkväll spenderas framför datorn med EA-arbetet. Barnet och fadern har jag skickat iväg för att kunna jobba ostört. Det jag verkligen måste bestämma mig för nu är modellerna. Det är så himla svårt då jag bara vill ha med alla fina gravida mammor. ♥ Hur som helst. Skön fredag till er och njut av det ljuvliga vädret vi har. *hjärtaögon*
bloggtoppen.fi (http://bloggtoppen.fi/) - finlandssvenska bloggar