UPPDATERING FRÅN BADRUMMET
Hello måndag! Vilket underbart väder vi får starta den nya veckan med. Jag & Elle tog en morgonpromenad ner till hamnen. [ hela 250 meter ] ;) Tänk hörni att vi har vattnet så nära. 800 meter till H&M och 250 meter ner till vattnet. LYX! Läget vi bor på är mer än perfekt och jag nyper mig i armen fortfarande ett halv år senare över att huset faktiskt är vårt. ♥
Påtal om huset jaa. Badrumsrenoveringen framskrider sakta men säkert. Det har varit så mycket mera extra jobb som hade kunnat undvikas redan vid byggandet av badrummet. T.ex. lutningar, hela golvet har spacklats och fyllts upp för att vattnet inte ska rinna in till sovrummet istället för golvbrunnen. Sånt som tar en evighet men som man knappt ser att ha gjorts just då. 
 
Nu har det dock hänt grejer, [ fuktspärren/våtrumsisoleringen eller vad det nu är ;) ] är på gång. Två lager kvar ännu så vi redo att kakla väggarna. Redan nu tack vare den vita färgen så ser vi hur ljust det faktiskt kommer att bli. Helt underbart. Och golvet, låt mig presentera det snygga golvet. Sexkantiga klinkers i storleken 15x15 cm.
 
Duschen har blivit flyttad till väggen med pardörrarna ut till altanen och badkaret placeras under fönstret. Ljuset alltså. Jag är kär. 
 
Sen måste man komma ihåg att det aldrig blir endast ett PROBLEM vid renovering av gammalt hus:
 
En av de två dörrarna in till badrummet är ett problem just nu. Dörren har nämligen fönster och det är ju inte superroligt att den som tittar på TV också kan kika på den som duschar. ;) Och nej, frostat glas är för mig BIG NO. En möjlighet är att byta glasrutorna till nånting i form av trä som resten av dörren är då den ändå ska målas eller så får vi köra alternativ två, specialbeställ dörren från Kovjoki snickeri vartifrån resten av husets alla dörrar kommer. Vi får nog klura på den ett tag till. Men alltså, badrummet så här långt. Resultatet kommer att bli toppen sen då vi är i mål, om det så tar två månader till eller ett halvår. Vi stressar inte alls med våra projekt och det är så skönt. 
Cindy

Men åååh va snyggt de blir!!

S

Nu vet jag ju iofs vaken hur dörren, eller hur rummet den går ut i ser ut, men kan man inte sätta in speglar istället för frostat glas? :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
bloggtoppen.fi (http://bloggtoppen.fi/) - finlandssvenska bloggar