HJÄLP MIG ATT HITTA DEN RÄTTA KAMERAN
Hej bloggis. Ni är ju bästa tipsarna, men det vet ni ju sen gammalt och nu behöver jag er igen. Vi hade en snabb kurs i fotografering i skolan men den gav mig inte mycket. Hängde inte alls med i svängarna där. Dock önskar jag nu att jag hade snappat upp lite mera från lektionerna. Men, frågan är alltså →
 
Vilken kamera ska jag satsa på? Tänker mig en budget på cirka 500 euro. Får jag ens nånting för det?
 
Det behöver inte vara någon proffskamera. En helt basic och enkel systemkamera är det enda jag kräver. Jag är ingen proffsfotograf och kameran ska användas för dagligt bruk, främst på hemmaplan. Det vill säga, bilder på pinglan, outfitbilder, detaljbilder och sen blir det ju en del bilder från vårt hem också. Kanske jag borde ha två olika objektiv? Vad tror ni om ett 50 mm 1.8 objektiv? 
 
Sen är jag medveten om att kunskaper inom redigering är viktigt. Photoshop kan jag ju faktiskt till en viss del och där blir man bättre ju mera man övar men att betala 20 euro i månaden för det, njääe, det känns inte helt nödvändigt med tanke på att jag inte fotograferar mera än material till bloggen. Har ni tips på nåt annat redigeringsprogram? Jag känner mig super lost just nu. 
Christina

Jag betalar 12 euro per månad och får då använda både lightroom och photoshop. :) Tidigare använde jag Picmonkey mycket när jag redigerade bilderna. Det är ett webbaserat program och rätt enkelt att använda. Jag har en canon 100d och är riktigt nöjd, inte så stort kamerahus, enkel att använda men samtidigt så behöver du inte byta ut den så fort när du utvecklas i ditt fotande. Velade länge mellan kameror innan jag beslöt mig för 100d:n. Lycka till i kameradjungeln!

sabina

Har en sony a5000 och jag är så nöjd med den, har haft den nu i två år så den är säkert inte så dyr längre ens! skulle jag dock köpa om så skulle jag köpa a5100 för den är väl ännu bättre, men sonen uppfyller verkligen sin funktion och enkel att förstå sig på!

Hanna

Jag säger också sony a5000. Super enkel, blir bra foton och betydligt mindre än en systemkamera! Pocketsystem är det du vill ha säger jag...

Ida

Har en olympus pen e pl7 som jag tycker är riktigt bra :) minns inte exskt pris men runt 300-400€ tror jag.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
bloggtoppen.fi (http://bloggtoppen.fi/) - finlandssvenska bloggar