I ELLE'S GARDEROB
Loppis levererade med fräsigaste kängorna. De är två storlekar för stora ännu men om ett tag ska de nog passa hoppas jag. 
Även om hon inte kan ha dom precis nu så var de för coola för att lämna kvar helt enkelt. Och för mycket i leopardmönstrat kan man ju inte ha tänker jag. ;)
MÅNDAG MED FEBER, KAFFE & NYA AVOTAKKA
Vi startade den nya veckan med värsta flunssan. Halsont, hosta och hög feber, febern gick som tur ner med lite febernersättande. Jag trodde att vi var färdiga med alla sjukdomar för denna vinter men icke. 
 
Vädret är alldeles fantastiskt utomhus men vi avnjuter det inifrån istället med Barnkanalen, kaffe som smakar extra gott ur fina koppar och nya Avotakka magasinet med ett reportage från ett fantastiskt hem här i Jakobstad. Lite sånt denna måndag här hos oss. 
TIPS PÅ OVERALLER TILL 1/2 PRISET
Igår var jag in till Kappahl på lite ärenden och på samma gång såg jag att de lagt ner vinteroverallerna och jackorna till halva priset. I rosa fanns det kvar av den storlek Elle kommer att bära inkommande vinter. Jag vet att det kan kännas liiiite deprimerande att redan handla inför nästa vinter men tänker man ekonomiskt är det ett kap. Istället för att i oktober punga ut 100€ på en overall så har man gjort ett kap och köpt den för 50€ istället lite tidigare och dessa pengar är ju ändå en summa som man hellre lägger på annat. Som t.ex ordentliga och varma vinterskor. Nu är jag inne på att hitta Vikingskor till henne också, dock är jag pikulite osäker på storlek men hellre för stor än för liten. Yllesockar får ju gärna gå på också. 
 
Kaxs Proxtec
Vind- och vattentät vinterfodrad funktionsoverall i slitstarkt material som andas. 

- Vinteroverall 
- Vattenpelare 10 000 mm 
- Fullt tejpade sömmar
- Mjuk fleece på insida krage med hakskydd
- Dubbel vindslå som skyddar mot kyla
- Avtagbar huva med tryckknappar och resår i sidan för ökad passform
- Förstärkt med slitstarkt Oxfordtyg vid knän och rumpa
- Fickor framtill med dragkedja
- Dragkedjor i nylon. Mitt fram YKK dragkedja, fickdragkedjor från SAB
- Tryckknappar från YKK
- Reflexer från 3M. Reflexband vid benslut, ärmslut, på huva och på ryggen
- Smala reflexband vid båda fickorna fram 
- Stort logo-reflextryck fram
- Reglerbart resår infälld i midjan
- Snölås med tumhål insida ärmslut samt reglerbart kardborreband på utsida 
- Snölås insida benslut
- Elastiska band med storleksreglerande knappar under foten som håller byxorna på plats
- Kan torkas på låg värme i torkskåp
- Fluorkarbon-fri
- Inga lösa delar som barn kan stoppa i munnen
 
Ett riktigt bra fynd känner jag att vi gjorde och hur skönt är det inte att ha kläder färdigt till kommande säsonger. :) 
 
Nu önskar jag er en riktigt skön helg. Vi startar den hos mina föräldrar med lite kaffe & gott. + en kg lösgodis att smaska på sen då pinglan har somnat. ;)
bloggtoppen.fi (http://bloggtoppen.fi/) - finlandssvenska bloggar