JULSTRESSEN
För ett år sedan, en vecka innan julafton började jag köksrenoveringen. Dag och natt slet jag. Spacklade, målade och spacklade lite till och kvällen innan julafton var den "lilla" renoveringen klar.
(null)
I år hade jag tänkt att vi tar det lugnt på renoveringsfronten i juletider men nu har vi bestämt att gästrummet ska bli klart till Norge gästerna och jag blir smått tokig ibland, att vi helt seriöst antagligen aldrig kommer att kunna ta det lugnt. 
(null)
Någon gran har vi inte ännu och att hitta den lär ta sin tid. Den ska vara tillräckligt hög, jämn och tät, för att inte glömma, den perfekta gröna färgen. Toppen ska inte vara för lång heller. Var vi ska hitta årets har jag ingen aning om.

Vårt hus är kaos. Allt ur garderoberna i gästrummet ligger utradat i blåa IKEA kassar runt om i huset. Lakan här och kuddar där. Symaskinen och alla sömnadstillbehör i lilla hallen och brudklänningen hänger på hatthyllan.  Våra fönster är fyllda med spår efter kladdiga små händer och snoriga näsor och golvet i runda rummet är så smutsigt att det klibbar under fötterna. 

Julstress är vad jag kallar det och jag själv är orsaken till det hela. Såklart! Må julfriden hinna flytta in ännu.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
bloggtoppen.fi (http://bloggtoppen.fi/) - finlandssvenska bloggar