TVÅTUSENSJUTTON
Januari var månaden då jag tydligen hade fått ett hopp om att vi skulle börja sova om nätterna. Det hoppet lever kvar ännu nu 2018, så att. Januari var också månaden då B tog ut pappamånad från halva månaden ända fram till sista februari så att jag skulle kunna skriva på slutarbetet och bli klar med mina studier.
Februari var en händelserik månad. B var ledig hela månaden, jag skrev ett inlägg om ekonomi som fick väldigt många visningar och dessutom visades för eleverna i mitt gamla högstadie. Goals där. Vi var på tumisresa till Tammerfors, magsjukan och alla andra influensor invaderade vårt hem, jag kämpade med slutarbetet och B kämpade med badrumsrenoveringen. 
Mars hängde vi i Levi en vecka, planerade sommarens husprojekt och njöt av vårvädret som började uppenbara sig här i staden.
April bestod av luncher tillsammans med fina vänner, många och långa solskenspromenader, bloggbrunch på stadshotellet och renovering av bastun.
Maj var minsann händelserik. Vi hängde på vårmarknaden istan, träffade en nykomling i kompisgänget och välkomnade ett älskat syskonbarn, lämnade in slutarbetet och presenterade det, var med på invigningen av vårt favoritcafé här istan, renoverade färdigt badrummet och påbörjade sovrumsrenoveringen. Hjälp ändå vad vi hann med.
Juni var en av de två bästa månaderna under året. Min syster gifte sig, min systerdotter döptes och jag fick min examen och kunde avsluta ännu ett kapitel i livet. 
 
Juli spenderade vi i bland annat Helsingfors. Sommarens bästa resa tillsammans med fina vänner. Däremellan renoverade vi sovrum och pysslade ute på gården eller var ute på sjön då B äntligen hade semester.
Augusti bestod av fest i Funkisdrömmen tillsammans med våra vänner, inflyttning i ett nyrenoverat sovrum, påbörjad gästrumsrenovering, firande av ett år i huset och det roligaste av allt, lillebrors bröllop. ♥
September var ännu en händelserik månad på alla plan. Vi firade Elle som blev hela 2 år, vände upp & ner på hela gården med grävmaskin och hela köret, målade om i vardagsrummet, tillbringade en vecka i Levi och gjorde en lyckad familjefotografering. 
Oktober startade med dagisinskolning och nytt jobb. Jag började jobba på H&M och trivs riktigt bra. Vi fortsatte renovera lite och jag lärde mig att sticka. Här någonstans fick jag också en kris och blev så trött på loppismöbler och allt begagnat och skruttigt så jag sålde bort en hel del. Ännu har jag inte fått loppiskärleken tillbaka och saknar den gör jag inte heller. 
November var en bra månad på alla sätt. Bland annat var jag på bloggevent med Aveo och sen också en hel festlig kväll hos Legera. Det var också blackfriday i slutet av månaden och vi överröstes med presenter från alla håll & kanter. ♥
December kom med raketfart. Vi firade julafton med våra familjer och ännu en gång överröstes vi med presenter. Det blev lite jobb för min del också medan B har varit ledig i nästan två veckor. December har överlag varit en bra månad och kanske den enda jag minns något ifrån utan att scrolla bakåt i bloggen och på instagram. ;)
Nu har vi tillsammans, jag & B lagt upp nya mål inför 2018. Mest gällande den privata ekonomin men också vilka renoveringar vi vill göra i år och vilka större investeringar vi ska göra i huset. Sen får vi se hur långt plånboken räcker, om vi alls uppnår det vi önskar.
 
Jag personligen har satt upp nya mål med bloggen. Något jag inte riktigt gjorde inför 2017 och bloggmässigt har året varit rent ut sagt ett skitår. Ändå har jag fått flera nya samarbetspartners så det betyder ju att 2018 ska leverera ännu fler sådana och gärna också större. Förutom bloggmålen har jag lovat att vara snällare mot mig själv och sluta tacka ja till allt och alla då jag egentligen inte orkar. Den är svår den. 
 
Nu hoppas jag ni läsare får en riktigt härlig nyårsafton och så önskar jag er ett riktigt Gott Nytt År. Må 2018 bli ljuvligt och hoppas att det kommande året för med sig många roliga och spännande saker. ♥
VÅR KLOKA TVÅÅRING
(null) 
(null)
Hej vänner. Här har det varit tyst i ett par dagar. Vi njuter verkligen av ledigheten tillsammans och igår jobbade jag i värsta reakaoset hela dagen så orken igårkväll var helt gone. 

Vi nämnde i ett svagt ögonblick ordet simhall och genast sprang E till dörren och grät tills vi packade väskorna och drog iväg. Fattar inte vilket minne den här lilla besitter alltså. Där gick hon stolt med väskan på ryggen helt förväntansfull då hon äntligen slapp till "stora poolen".  När blev vår skrutt så där stor? 

Nu lider all ledighet mot sitt slut men för mig hade det gärna fått fortsätta ett tag till för hur skönt är det inte med lata dagar och långa sovmorgnar. 
TILL FÖR VÅRA GÄSTER
Ett gästrum har jag länge önskat mig och nu är det klart. Inte inredningsmässigt men varje list är på plats och sista piffet återstår.
(null)
Här bjuder jag på en suddig instagrambild. Handdukar ligger färdigt och väntar på våra första nattgäster som dyker upp ikväll eller imorgon.

Det blev så fint med nyslipade golv och lerfärgen på väggarna. Den färgen ska jag skriva mer om en annan dag. 

Nu tänkte vi fortsätta njuta av juldagen och fortsätta frossa i godsaker. Ha en skön kväll! 

K R A M

bloggtoppen.fi (http://bloggtoppen.fi/) - finlandssvenska bloggar