ETT BESÖK AV TRÄDGÅRDSPLANERAREN
[ B L O G G S A M A R B E T E]
 
En iskall dag i våras hade vi trädgårdplanerare Maj på besök. Då jag inte har något som helst intresse för blommor och planteringar och ungefär noll idéer så passade det oss super bra att få hjälp med den biten. Det är alltid positivt att ha en utomstående som ser det hela med andra ögon och som har erfarenhet av just planering av gård och trädgård och kan växter.
Innan Maj började planera hade jag skrivit en lista på vad vi önskar att ha här på vår gård.
 
- Odlingslådor
- Plats för gungor & lekstuga
- Enkla och lättskötta växter
- Kompost
- Staket och grind
o.s.v
 
Ett tag senare fick vi en ritning över gården och en lista på vilka växter, betongringar och plattor vi ska inhandla. Ren och skär lyx vill jag kalla det.
 
Här kan ni se ritningen över gården. Den kommer verkligen att få ett lyft. Nu tar hallonbuskarna över och ogräs växer överallt. Dessutom är lutningarna helt fel och allt vatten rinner mot huset och det är såklart inte hållbart i längden. 
 
Vi har fotat massor av förebilder så gissa om det blir kul att se förändringen svart på vitt sen. Självklart ska jag också visa er läsare. 
 
Grävmaskinen har varit här och gjort grovarbetet och ett tag trodde jag inte att vi nånsin mera skulle ha en gård. Mer eller mindre hela gården var en enda stor jordhög då nya rör skulle grävas ner o.s.v. Som tur fixade det sig och vi har en bra början. Nu återstår det roligaste med plattsättning, plantering och staketbygge. Jag väntar redan ivrigt på våren då vi får fortsätta hela projektet.
 
Jag kan verkligen rekommendera er som inte har något hum om det här med trädgård att anlita Maj. Hon är riktigt dukig inom området och har också vunnit flera priser inom trädgårdsplanering. ♥ 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
bloggtoppen.fi (http://bloggtoppen.fi/) - finlandssvenska bloggar