ETT ÅR I FUNKISDRÖMMEN
För ett år sedan skrev vi på de sista pappren och huset blev vårt. Att drömmen om huset faktiskt slog in har jag ännu idag svårt att förstå. Jag är så glad och tacksam över den möjligheten, ända in till djupet av mitt hjärta. ♥
Vid första riktiga mötet med huset var vi sålda båda två, vilket är helt knasigt egentligen med tanke på hur det såg ut och i vilket skick utsidan och en del av insidan var.
Nu i sommar har vi [läs min händiga man] målat, murat, gjutit och rappat färdigt både fasad och sockel, okej okej, några meter sockel har vi kvar, med hjälp av våra familjer. Fler bilder av det färdiga resultatet kommer då fönsterplåtar och andra detaljer är på plats.
I och med att även sockeln målades i sommar blev jag mer och mer sugen på att också göra våra trappor svarta, dock vet jag inte vilken dunderfärg det finns för just trappor. Jag tänker att svarta trappor hade varit så snyggt till den rena fasaden och gruset som kommer på gården. 
Den här bilden har ni sett förut men ännu är jag helt galet nöjd med vilket resultat man kan få med lite färg och en snygg entré gör mycket. 
 
Där under sommarängen dolde sig en terass. Ifjol målade vi fasaden och dörrarna och i år byggde vi det höga och täta staketet. Den här terassen ligger mot syd och med skydd från båda sidorna är det galet varmt och skönt här på sommardagarna. LYX!
Fester med många gäster får rum här på vår terass och vi som älskar att ha människor omkring oss tycker ju såklart att det är guld. Hit är alla välkomna. ♥
 
En liten del av förändringar som huset genomgått. Mycket mer finns att visa men så småning om, bara de sista detaljerna kommer på plats ska jag visa mera. Nu ska vi äta frulle och sedan cykla iväg och hälsa på Michelle & Kenzo. Fin dag till er. 
 
Kram.
Lillemmish- mode - inspo

härliga foton =)

ha en underbar torsdag
kramizz

Star

Vad fint det blir! Vilka visionärer ni är. :) Vet att pengar är personligt, men när det gäller investeringar i fastigheter och att rusta upp dem hade det varit väldigt intressant att veta t.ex. hur mycket ni lagt ut på fastigheten och hur mycket ni investerat i att rusta upp. För ni höjer ju helt klart värdet på huset! Skulle gärna själv också göra något liknande, så därför är jag nyfiken. Men jag förstår så klart om ni inte vill berätta. Jag får nöja mig med att titta på bilderna. :)

Johanna

En liten varning ang den svarta trappan. Det mosstaget gjorde våra grannar. De målade trappan svart. VARJE litet fotsteg syntes på trappan, å den blev aldrig aldrig ren igen..Vartenda lotet dammkorn syntes å fastnade. Sen var visserligen i trä, men ändå! De fik slipa upp den o börja om på nytt...

Anna

Snyggt!
Användes huset till ngt särskilt förut eller har det alltid varit ett egnahemshus?
Förlåt jag har kanske missat ett sånt inlägg.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
bloggtoppen.fi (http://bloggtoppen.fi/) - finlandssvenska bloggar