MÅNDAG & EN MINI TONÅRING
Godmorgon från oss. För en del antagligen god förmiddag. Vi sover oförskämt länge och drar oss gärna till elva innan vi orkar släpa oss upp och äta frukost. Imorse var det protester från den här lilla typens sida. En riktigt mini tonåring på många sätt. Hon skulle minnsann ligga kvar under täcket och titta på Pippi och jag förstår henne till fullo, hur skönt är inte det?
 
Med lite mutor kom hon upp och sitter nu brevid mig och mumsar gröt. Mmmm gott mamma, hörs det med jämna mellanrum så åtminstone havregrynsgröt lyckas jag med den här morgonen. ;) Hoppas ni alla får en skön start på den nya veckan. Vi har typ inga planer alls förutom någon playdejt inbokad.♥
FEST I FUNKISDRÖMMEN
Igår kväll var det fest i Funkisdrömmen. Vi grillade och åt massor av gott tillsammans med goa vänner. Altanen var fylld med långbord, barnbord, grill och myshörna och ännu en gång konstaterades att den är på tok för liten. Men vi fick rum, finns det hjärterum så finns det stjärterum sägs det ju. 
 
Som vanligt har jag aldrig tid att fota och fixa det sista fixet innan gästerna kommer, tidsoptimist som jag är. Gråa linnedukar blev beiga istället och stolarna plockades från husets alla vrån och är salig blandning [röra]. Mattan hittade jag i garaget och kuddarna från dagbädden i runda rummet. ;) Nästa år förstoras altanen och ett ordentligt bord med rum för parasoll i ska stå på terassen. 
 
Nu blir det till att plocka fram allt igen, duka om och invänta kvällens gäster. Här blir det fest för fulla muggar och jag hoppas innerligt att regnet förstår att hålla sig borta. Plan B är att duka med långbord inomhus men nu har jag ju sett fram emot ännu en kväll utomhus och vädret ska inte få hindra det. Vi hoppas på uppehåll. 
 
Ha en skön torsdag och passa på att njuta utomhus för snart är den över, sommaren som aldrig kom!
PROJEKT GÄSTRUM
Undangömd från resten av huset finns ett rum som i tiderna fungerade som butikspersonalens kök/omklädningsrum och detta rum ska äntligen bli det som det passar bäst till, nämligen gästrum. Vi har ofta nattgäster så rummet kommer inte att stå oanvänt. I anslutning till rummet finns också en liten ingång och liten toalett. Vilken lyx att kunna erbjuda sina nattgäster egen ingång och egen toalett. Dessutom har de kylskåpet och skafferiet bara några steg bort. [så lyxigt som det låter är det ju inte riktigt. ;)]
 
Nu är frågan den om vi ska renovera nu direkt eller ta det i bruk såsom det är just nu. Renoverar vi så ska golvet slipas och lackas med samma nyans som vårt sovrumsgolv. Väggarna ska målas och golvlister ska bytas ut till nya snyggare och fräschare med en lyxigare känsla i sig. What to do? 
 
Så här ser rummet ut just nu. Orsaken till att ena väggen är spacklad är för att det tidigare satt en rätt så förfärlig tapet där som revs ner ganska direkt.  
Jag hoppas vi får till ett riktigt mysigt och trivsamt gästrum. Vem vet, kanske vi själva turas om att sova där. ;)
bloggtoppen.fi (http://bloggtoppen.fi/) - finlandssvenska bloggar