ÄR GRÅTT TRÅKIGT?
 
Bildkälla: Boråstapeter.se
 
I NEED YOU! Idag borde jag välja tapet/tapeter till vårt sovrum. Jag mesar ur, som alltid och känner bara för att köra på gråa väggar och det är väl ändå ganska tråkigt!? Nånting annat skulle ju vara roligt då resten av husets är vita och ganska kala. 
 
Vi ska skippa sänggavel den här gången så ovanför sängen tänker jag att det får hänga nån tavla, spegel eller så. Det ska vara minimalt med möbler i sovrummet, alltså verkligen bara vår säng och möjligtvis sängbord. Sen så måste jag ju tänka på att tapeterna ska andas lite funkis också.
 
Så hörni, vad har ni för tips och idéer? Enfärgat i hela rummet eller åtminstone en vägg med något häftigt mönster?
 
Det finns så mycket att välja mellan så jag blir alldeles snurrig varje gång jag sätter mig ner och kika runt.
 
 
Den här tapeten finns i blivande sovrummet just nu men ni förstår ju att det är ganska långt ifrån vår stil och sen känns den inte så funkis heller. 
Malin

Tycker det är fint med grått. Så kan man ju leka med så många andra fina färger på lakan och kuddar osv. En tapet är fin när man väljer den men man tröttnar nog lite snabbare på en tapet än på en neutral färg...

Mia

Traditionsfärger! Helt klart. Fråga efter färgkarta. Mustiga färger som passar allt och alla. De har egenskapen att de tycks ändra färg i olika ljussättning och smälter in i varandra. De lever i rummet och på väggarna, trots att vissa kan upplevas tråkiga på kartan :) tex vårt sovrum har en brungrå mustig nyans, som tycks dra mot lila eller dusty rosa i nåt ljus men mot mörkgrå i annat. Äver grågrönt har det dragigt mot i visst ljus. Spännande.

Ajli Müller

Åh, jag äääälskar sänggavel, men med tanke på dina inspirationsbilder tror jag att det kommer bli utsökt. Grå är dessutom min favoritfärg :D

TIDSTJUVEN

Den första bilden med grått och rosa var ju bara för tjusig! :D Jag förstår precis din beslutsångest... man vill gå crazy och göra det personligt, men samtidigt vill man köra på säkra kort så att man inte ångrar sig efter någon månad.

Ml

Vi har byggt ett hus och sen renoverat ett hus. Första huset gjordes diskret och vitt, kallt och klassiskt. Men det är inte vi. Vårt andra hus har fått liv. Istället för att följa trender, mode och annat så har vi skapat ett hem för oss. Ett hem att leva och andas i. Vårt hem är inte ett hem där alla skulle trivas, vårt hem är inte ett hem som skulle få något pris för snyggaste indredning. Men vårt hem kunde vinna pris i hemtrevnad, färgkaos, mönsterkaos och glädje. När folk säger: "jag vill inte lägga någon färg som jag fort tröttnar på" så är mitt svar: "varför skulle jag tröttna på gul mera än svart? Varför tröttna mera på en mönstrad tapet än en diskret beige?" Om jag redan från början väljer ett hem som inte är modernt så kan det aldrig bli omodernt heller. Så det jag vill säga är: laga det som du tror på, det som du drömmer om och har som vision. Hälsar en som har ett hem i skala 1800-tal till modernt högblankt en salig lycklig blandning.

Hanna

Grått är inte alls tråkigt i mitt tycke! Men som tur kan man ju alltid måla om?! Det tar typ bara en halv dag så...

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
bloggtoppen.fi (http://bloggtoppen.fi/) - finlandssvenska bloggar